Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Het Adobe Photoshop Lightroom Classic boek

Het in vele talen vertaalde Het Adobe Photoshop Lightroom-boek voor digitale fotografen van Scott Kelby is het bestverkochte Lightroom-boek ter wereld sinds het verschijnen van Lightroom elf jaar geleden. In deze herziene editie voor Lightroom Classic hanteert Scott dezelfde veelgeprezen stapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee het leren van Lightroom leuk en gemakkelijk wordt.

Dit boek is voor gebruikers van Lightroom Classic (de versie die al elf jaar bestaat). De versie Lightroom CC wordt in een bonus hoofdstuk kort besproken, maar is niet het onderwerp van dit boek.

Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifregelaar doet (dat doen al die andere Lightroom-boeken immers ook). In dit boek demonstreert hij zijn eigen favoriete instellingen en zijn bewezen stapsgewijze methode voor het leren van Lightroom. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een professional.

coverfoto van fotoboek Het Adobe Photoshop Lightroom Classic boek voor digitale fotografen

Normaal gesproken zijn de boeken van Kelby 'spring er ergens in'-boeken, waarin je op elke gewenste plek kunt beginnen. Maar niet bij dit boek: het is geschreven voor als je echt met Lightroom aan de slag wilt gaan. Voor beginners is het dan ook aan te raden te beginnen met hoofdstuk 1. Lees in elk geval de inleiding van elk project. Daarin staat informatie die je niet wilt missen.

Jaarlijks traint hij duizenden Lightroom-gebruikers op seminars en via zijn blog LightroomKillerTips.com. Zo weet hij wat echt werkt en wat niet en ook vertelt hij je recht voor z’n raap welke techniek het beste is en welke je beter kunt vergeten en waarom. Hij bespreekt:

  • Zijn nieuwste methode die je stap voor stap leert hoe je je afbeeldingen organiseert, back-upt en gemakkelijk terugvindt. Deze methode wordt door fotografen over de hele wereld gebruikt en wordt onderwezen op scholen en opleidingen.
  • Hoe je je foto’s er op hun best uit kunt laten zien en hoe je gebruikmaakt van de nieuwe creatieve, RAW- en zwart-witprofielen. Je zult het hele beeldbewerkingsproces eindelijk begrijpen en je leert precies wat je moet doen, in welke volgorde en waarom.
  • Hoe je Photoshop naast Lightroom gebruikt en hoe je deze twee programma’s naadloos laat samenwerken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden, zelfs als je Photoshop nog nooit hebt gebruikt.
  • Hoe je Lightroom op een mobiel apparaat gebruikt en daarmee de mogelijkheden van Lightroom verder uitbreidt; dit legt Scott uit in een gratis te downloaden bonushoofdstuk.

Het laatste hoofdstuk is uniek voor dit boek, want hier beantwoordt Scott de meest gestelde vraag: ‘In welke volgorde moet ik de zaken aanpakken?’ Hij laat je hier van begin tot eind een complete Lightroom-workflow zien en leert je hoe je die kunt toepassen in je eigen workflow.

Niet alleen kun je veel van de gebruikte voorbeeldfoto’s van de website bij dit boek downloaden, zodat je alle stappen en technieken direct zelf kunt uitproberen, je vindt er ook een geweldige verzameling Lightroom-instellingen, waarmee je je foto’s met één klik de populairste en meest gevraagde effecten geeft.

Scott Kelby is de best verkopende auteur van de wereld van boeken over digitale fotografie. Tevens is hij hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Photoshop User. Hij is medepresentator van het veelgeprezen The Grid, en geeft over de hele wereld workshops fotografie en beeldbewerking. Scott schreef meer dan tachtig boeken, waaronder de bestseller Het Lightroom boek voor digitale fotografen, de serie Digital Photography, het Photoshop Portretten-boek en Hoe doe ik dat in Photoshop?

Het Adobe Photoshop Lightroom Classic boek voor digitale fotografen - Scott Kelby
Pagina’s: 464
Prijs: € 44,99
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463560443

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
gewaardeerde partners: