Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek fotografie, 8e editie

Een handboek voor fotografie voor de beginnende tot gevorderde fotograaf.

Ondanks de hedendaagse ‘intelligentie’ van de digitale techniek is van een slechte foto zelden nog een goede te maken. Onscherp blijft onscherp, overbelicht blijft overbelicht en het motto van dit boek is dan ook: Beter voorkomen dan genezen. Meteen een goede foto maken geeft de hoogste kwaliteit en bespaart veel tijd achter de computer.

Handboek fotografie - Pieter Dhaeze, 8e editie, isbn 9789059409811.

Om een goede foto te nemen zijn analoge (of beter: fysische) aspecten als lichtmeting, diafragma, sluitertijd, stopje, trapje, gevoeligheid, kleurtemperatuur en scherpstellen nog steeds van cruciaal belang. Zeker voor de eigenaar van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR) of spiegelloze compactsysteemcamera (CSC). Een vereiste is hierbij dat het gereedschap beheerst wordt en dat er kennis is van de fotografische parameters en variabelen.

Dit boek probeert dit doel snel te bereiken en daarbij valkuilen te vermijden. Dit gebeurt in vier stappen. In het Fundament wordt stilgestaan bij de werking van een systeemcamera en de elementaire basiskennis van fotografie. In het tweede deel, de Praktijk, zitten handvatten voor een geslaagde sessie in de natuur of studio. In deel 3 (Beeldbewerking) komt het traject na het nemen van de foto, waaronder het ontwikkelen van RAW, aan de orde.

Omdat goede fotografie niet zonder inspiratie kan, is het boek gelardeerd met mooie foto’s, waarbij als climax in het laatste deel, de Inspiratie, enkele enthousiaste fotografen werk laten zien dat de creativiteit en motivatie zal prikkelen.

Het boek sluit af met portfolio's van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Humberto Tan, aangevuld met twee leuke fotoreportages. 

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Handboek fotografie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 400
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059409811

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: