Handboek Fotografie, 7e editie

De zevende editie van het Handboek Fotografie is een feit. Waren de eerste zes edities sinds 2007 getiteld Bewuster en beter fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera, het nieuwste boek van Van Duuren Media gaat vandaag de wereld in als het Handboek Fotografie. En nog steeds geldt: hoe goed de software voor beeldbewerking ook is, van een slechte foto is zelden nog een goede te maken. Onscherp blijft onscherp, overbelicht blijft overbelicht en het motto van dit boek is dan ook: Beter voorkomen dan genezen.

coverfoto Handboek Fotografie, 7e editie

Meteen een goede foto maken geeft de hoogste kwaliteit en bespaart veel tijd achter de computer. Het Handboek Fotografie helpt beginnende en gevorderde fotografen dan ook hun gereedschap door en door te leren kennen en op de hoogte te zijn van de fotografische parameters en variabelen. Het boek is daarom verdeeld in vier delen: Fundament, Praktijk, Beeldbewerking en Inspiratie.

Omdat goede fotografie niet zonder inspiratie kan, is het boek gelardeerd met mooie foto’s, waarbij als climax enkele enthousiaste fotografen werk laten zien dat de creativiteit en motivatie zal prikkelen.

Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament om bij elk onderwerp volledige controle te kunnen hebben over het eindresultaat. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en niet te vergeten inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen.

In dit boek gaan de katernen Fundament, Praktijk, Beeldbewerking en Inspiratie in op alle facetten van (digitale) fotografie en wordt met inspirerende foto’s en duidelijke illustraties de motivatie en creativiteit geprikkeld met stopjes en trapjes, met Live View, RAW en kleurbeheer en met macro en portret. We sluiten af met indrukwekkende portfolio’s van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Ashvin Ghisyawan (prijswinnend bruidsfotograaf), aangevuld met twee leuke fotoreportages.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Handboek Fotografie, 7e editie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 400
Prijs: € 39,95
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059408333

Bestel dit boek
Ontdek meer