Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Glamourfotograaf Joop van Tellingen (67) overleden

Glamourfotograaf Joop van Tellingen is vanmiddag overleden. Van Tellingen wordt gezien als de eerste paparazzo van Nederland.

foto: Edwin Janssen / Brunopress | Joop van Tellingen

De paparazzifotograaf en icoon van zijn vakgebied, begon zijn carrière op jonge leeftijd bij de Telegraaf op de showbizzpagina van de Privé van Henk van der Meyden. Daarna werkte hij voor verschillende roddelbladen. Van Tellingen had samen met de hoofdredacteur een rubriek in tijdschrift Party Geen blad voor de mond.

De laatste jaren fotografeerde hij, samen met zijn zoon Dennis van Tellingen, BN-ers, sporters, politici en royals.

In 2009 werd voor het eerst kanker bij Joop geconstateerd. Hij wist hiervan te herstellen, maar in maart van dit jaar werden toch uitzaaiingen gevonden. Zijn zoon Dennis meldde eerder al dat het een zwaar gevecht was, maar vlak voor de zomer zou het iets beter gaan.

Joop van Tellingen werd 67 jaar.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
gewaardeerde partners: