Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Gevonden foto - Mark Moorman

Verloren foto’s duiken overal op: bij fietsenrekken, op rommel­markten, in bibliotheekboeken, bij het grofvuil. Wonderlijk genoeg raken de vinders soms zeer gehecht aan foto’s van volslagen vreemden, bijvoorbeeld omdat ze in een verliefd stelletje De Liefde herkennen. En de verweesde foto’s maken natuurlijk nieuwsgierig naar de eigenaar.

coverfoto boek Gevonden foto - Mark Moorman, isbn 9789059373945

In Gevonden foto gaat Mark Moorman op zoek naar de verhalen achter de opgedoken foto’s. Die zijn er in alle genres: de pasfoto, de uitgaanspolaroid, de mislukte foto, de visitefoto en de straat­foto. Hij vindt een vergeten schoolreis terug en richt een monu­mentje op voor de ponyfotograaf uit de Jordaan.

Moorman schrijft over het verdwijnen van het filmrolletje, de opkomst van de selfie en de wonder­lijke verhalen die de achterkant van een foto kunnen vertellen. Want al zijn de eigenaren verdwenen, je vindt altijd een verhaal.

Mark Moorman is journalist bij Het Parool. Hij schrijft over film, literatuur, fotografie, media, beeldende kunst en stadse zaken. Ook maakt hij elke week De smaakmatrix.

Gevonden foto - Mark Moorman
Pagina's: 104
Prijs: € 19,95
itgever: Uitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN: 9789059373945

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: