Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Funky Town

Na faam te hebben verworven met zijn boek over David Beckham, waar meer dan een miljoen exemplaren van verkocht zijn, verlaat Dean Freeman hier het thema 'bekende sterren' en duikt grootmoedig in zijn immense maar grotendeels nooit gepubliceerde foto archief. In feite bundelt Funky Town voor het eerst al zijn mode- en reportageshots van de laatste dertig jaar.

Funky Town spitst zich toe op de Londense jeugdcultuur uit de jaren 80 en toont beelden van buitengewone mensen en situaties op de meest uiteenlopende plekken overal ter wereld.

coverfoto van boek Funky Town van Dean Freeman

Het speciale karakter van dit kaleidoscopische boek komt voort uit de ongewone samenhang tussen de vele uiteenlopende onderwepen. Zo zien we op een en dezelfde pagina een Vietnamese vluchteling tegenover een zorgeloze teenager uit Hollywood, of de perfecte lichamen van popzangers en de meer realistische lichamen van de kleurrijke, stedelijke fans die hun idolen proberen te imiteren.

Alles versmelt in een reis waar de mythe van Westerse welvaart wordt vertroebeld door de dramatische realiteit van bijvoorbeeld de ellende en exploitatie van kindarbeiders. Van Noord-Amerika tot Nepal en in een ogenschijnlijk willekeurige volgorde showt Dean Freeman ons zijn visie op de hedendaagse samenleving.

Dean Freeman, geboren in 1963 in Londen, heeft een grote invloed gehad op de hedendaagse visuele cultuur, en heeft in toenemende mate modellen, schrijvers en beroemdheden uit de show business met zijn foto’s in de schijnwerpers gezet. Funky Town wordt ingeleid door Simon Kelner, hoofdredacteur van het Britse dagblad The Independent.

Funky Town - Dean Freeman
Pagina’s: 200
Prijs: € 39,95
Uitgever: Damiani
ISBN: 9788889431894

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: