Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

© Natuurmonumenten - Ben Houdijk Photography NAMO99725 Waterloopbos
foto: © Natuurmonumenten - Ben Houdijk Photography NAMO99725 Waterloopbos

Met de fotowedstrijd Cultuur in Natuur nodigen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Natuurmonumenten amateurfotografen uit om erfgoed van Natuurmonumenten te bezoeken en te fotograferen.

© Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer NAMO66701 Watertoren Wieden
foto: © Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer NAMO66701 Watertoren Wieden

Ingezonden foto’s worden beoordeeld door professionals van zowel de Rijksdienst als Natuurmonumenten. Jurylid Stefan Claessens is professioneel fotograaf en beeldredacteur bij Natuurmonumenten. “De opdracht is even simpel als uitdagend: maak de mooiste foto van cultureel erfgoed op de terreinen van Natuurmonumenten. Erfgoed is een breed begrip: het gaat niet alleen om buitenplaatsen en kastelen, maar ook om boerderijen, molens, grafheuvels, heggenlandschappen en eendenkooien.”

Stef de Graauw, functioneel applicatiebeheerder bij de RCE en fotograaf: ‘De combinatie cultureel erfgoed in relatie tot natuur is een veelzijdig thema dat voor veel mensen tot de verbeelding spreekt en heel creatief benaderd kan worden. Ook met eenvoudige apparatuur is het mogelijk om aansprekende foto’s te maken.’

De inzendingen worden beoordeeld op technische aspecten, maar compositie, creativiteit en originaliteit wegen net zo zwaar mee. Maandelijks worden twee winnaars gekozen, één door de vakjury en één door het publiek. Winnaars ontvangen een waardebon voor een culturele excursie van Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) werken samen om erfgoed te beschermen en te behouden.

Meer informatie en meedoen?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/fotowedstrijd-cultureel-erfgoed

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: