Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotowedstrijd: corona door het oog van de lens

Fotowedstrijd: Bij Care4Corona

Bij Care4Corona kun je nu de mooiste en meest bijzondere foto’s met het onderwerp corona dagelijks insturen voor de toekomst. Een vakjury beoordeelt de foto’s en kiest uiteindelijk de winnende beelden.

Het in piepkleine kring afscheid nemen van een vader die alleen moest sterven, verlaten binnensteden, een eerbetoon aan onze zorghelden of het vieren van het behaalde eindexamen achter glas. Het is een tijd waarin een scala aan emoties en gevoelens de revue passeren. Care4Corona wil graag een totaalbeeld verzamelen van deze roerige tijd, zodat we, als alles weer achter ons ligt en tot lang daarna, nooit zullen vergeten wat deze heftige tijd met zich meebracht.

verlaten station in zwartwit in tijden van corona 2020
foto: © Care4Corona

Of het nu intens verdrietige, ontroerende, vervreemdende of hartverwarmende momenten zijn, elke gebeurtenis die te maken heeft met het coronavirus is geschikt om vast te leggen voor dit geschiedkundig project. En iedereen kan meedoen, of je nu met je smartphone toevallig zo’n moment vastlegt, of als professionele fotograaf, met hoogwaardige apparatuur, bewust een indrukwekkend beeld schiet.

Jurywinnaars, publiekswinnaars en de grote winnaars

De fotowedstrijd start vandaag, inzenden kan via www.Care4Corona.nl. Vanaf maandag 27 april kiezen de individuele juryleden elke werkdag maximaal vijf foto’s om aan het publiek te tonen op de website en social media kanalen van Care4Corona. Uit deze foto’s kiest een wisselend jurylid vervolgens een weekwinnaar.

man staart uit raam: stedelingen die in quarantaine gingen in hun vakantiehuis in de provincie tijdens corona 2020
foto: © Care4Corona

Daarnaast kiest ook het publiek een weekwinnaar, door te stemmen op de getoonde foto’s. De einddatum van de wedstrijd is nog onbekend, omdat we nu eenmaal niet weten hoe lang de coronacrisis zal duren. Care4Corona zal minimaal twee weken van tevoren een einddatum aankondigen.

Geldprijzen

Binnen vier weken na afloop van de wedstrijd kiest de jury gezamenlijk de drie beste foto’s uit alle inzendingen. De makers van deze foto’s worden beloond met mooie geldprijzen: de eerste prijs is €2.500, de tweede prijs €1.000 en de derde prijs €500. Het publiek kiest tenslotte haar winnaar door te stemmen op de eerdere weekwinnaars. Deze wint €1.000*. Elke weekwinnaar en de uiteindelijke winnaars van de jury- en de publieksprijzen zullen opgenomen worden in de tentoonstelling en het boek.

*De winnaars van de juryprijzen dingen niet mee naar de publieksprijs.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: