Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotograferen met een digitale (systeem)camera

Veel mensen kopen een nieuwe systeemcamera of spiegelreflexcamera, zetten 'm op stand 'automaat' en gaan fotograferen. Dat kan anders, getuige dit nieuwe boek Fotograferen met een digitale (systeem)camera. Fotograaf Joke Beers-Blom laat de lezer in zestien hoofdstukken kennis maken met de diverse onderdelen van digitale fotografie.

coverfoto ‍Fotograferen met de digitale (systeem)camera van Joke Beers-Blom

Een (beginnende) fotograaf benut niet alle mogelijkheden van de camera. De resultaten vallen vaak tegen na de aanschaf van een mooie systeemcamera of spiegelreflexcamera. Meestal wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan kennis en wordt de camera op de automaat gezet en komt deze daar niet af. Dat is heel jammer, want juist de handmatige en semihandmatige instellingen bieden oneindig veel mogelijkheden waardoor prachtige foto's ontstaan.

In zestien hoofdstukken worden diverse onderdelen van de digitale fotografie besproken. Het boek richt zich vooral op gebruikers van systeem- en spiegelreflexcamera's met verwisselbare objectieven. Het is echter voor een groot deel ook prima geschikt voor gebruikers van andere camera’s.

‍De auteur gaat eerst dieper in op de belangrijkste apparatuur en accessoires. Vervolgens komen de belangrijkste camera-instellingen aan de beurt. Hierna focussen de hoofdstukken zich op compositie en diverse onderwerpen als landschappen, architectuur, flora en fauna, mensen enzovoort. Het boek is gelardeerd met vele foto’s. Aan de hand van voorbeelden volgen tips en een overzicht van alle mogelijkheden die wellicht veel foto-inspiratie zullen opleveren.

Joke Beers-Blom fotografeert al ruim dertig jaar fanatiek. Ze is lid van een fotoclub en helpt en adviseert amateurfotografen. Haar andere passie is reizen, met Australië als favoriete bestemming. Joke Beers-Blom schrijft sinds 2002 over digitale fotografie en digitale beeldbewerking.De serie Focus op fotografie bestaat uit diverse titels die speciaal ontwikkeld en geschreven zijn voor het vakgebied fotografie. Het zijn handige naslagwerken en een inspiratiebron voor de serieuze (aspirant)fotograaf. 

Fotograferen met de digitale (systeem)camera - Joke Beers-Blom
Pagina's: 314
rijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059408623

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: