Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotografencafé Kasteel Woerden met Bas Losekoot

foto van oude man op straat met lange grijze baard kijkend naar de grond terwijl er vlak voor hem twee mensen elkaars hand grijpen
foto: © Bas Losekoot - Private Lives in Public Places

Programma 4 februari

Het Fotografencafe Kasteel Woerden organiseert op maandag 4 februari 2019 een café-avond met Bas Losekoot.

Fotografencafé Kasteel Woerden | Ridderzaal

17.00 uur: Fotoplaza

Met FOTOPLAZA krijgen bezoekers de gelegenheid om fotowerk te presenteren aan publiek. Je krijgt de beschikking over een beamer, een groot scherm en de microfoon en kunt zo in gesprek gaan met het aanwezige publiek. IPIbox-fotografen, fotoclubs, foto-verzamelaars & -liefhebbers en zeker ook studenten van fotografie-opleidingen zijn van harte welkom.
Vooraf aanmelden via fotografencafekasteelwoerden@gmail.com.

18.00 uur:
Fotografendiner in het restaurant van het Kasteel Woerden.

Aanmelden voor 30 januari 2019 via fotografencafekasteelwoerden.nl

20.00 uur: Bas Losekoot Private Lives in Public Places.

De afgelopen zeven jaar werkte Bas Losekoot aan zijn Urban Millennium Project waarin hij de gevolgen van toenemende urbanisatie en bevolkingsdichtheid op het menselijk gedrag heeft vastgelegd. Bas onthult op haast intieme wijze in zijn foto’s “minidrama’s” die normaal aan het blote oog voorbij zouden gaan.

foto van vrouw op straat op telefoon kijkend en man die haar passeert heeft zakdoekje in zijn mond geklemd en kijkt over haar rug met haar mee terwijl hij wel doorloopt
foto: © Bas Losekoot - Private Lives in Public Places

Door de densiteit en de stressvolle dynamiek van de stad, gaan inwoners van steden zich op vergelijkbare manieren gedragen. Zo lijken het individuele beelden, maar brengt Bas juist het universele karakter van de stadsmens naar voren. Het resultaat is een foto-essay dat sociologisch inzicht biedt in de menselijke conditie in hedendaagse megasteden. Hoe is hij te werk gegaan? En wat leerde het project hem over het samenleven in steden?

Bas Losekoot is een Nederlandse fotograaf (1979). Hij studeerde o.a. aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam, Royal Academy of Fine Arts in Den Haag (BA), Nederlandse Film en Televisie Academie, volgde diverse Workshops en het buitenland, en behaalde een MA bij Photography ans Urban Cultures, Goldsmiths University of Londen (UK).

foto: © Bas Losekoot - Private Lives in Public Places

Bas exposeerde (al dan niet in samenwerking met anderen) tientallen keren wereldwijd. Hij publiceerde veel in buitenlandse media en gaf diverse lectures. Hij kreeg vele eervolle vermeldingen voor zijn werk en ontving vele prijzen waaronder de Zilveren Camera.

Toegang gratis

21.30 uur: Portfolio reviews door professionele fotografen/ reviewers

Neem vrijblijvend werk mee voor een toets op kwaliteit of een advies over aanpak en richting. Intekenen vanaf 19.30 uur bij één of meer fotografen voor 15 minuten. De intekenlijsten liggen op de Lange Tafel.  
De reviewers op deze avond zijn o.a. Diana Bokje en Katharina Pöhlmann.

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

TOEGANG GRATIS | VRIJ PARKEREN

Workshop: Straatfotografie: Flitsers op straat en de kunst van het observeren. 

Ridderzaal | Aanvang 13.30

Bij Fotografencafé Kasteel Woerden is er ook op maandag 4 februari de workshop Straatfotografie: Flitsers op straat en de kunst van het observeren door Bas Losekoot.

In deze workshop vertelt Bas Losekoot over zijn werkwijze en ervaringen. Er wordt gewerkt met flitsers op straat. Lees hier meer.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: