Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotografencafé Kasteel Woerden: Ilvy Njiokiktjien

Fotografencafé Kasteel Woerden gaat verder met een aangepast en digitaal programma. Vanwege de blijvende belangstelling van velen, probeert de organisatie nu iedere even maand een programma te presenteren.

Al eerder was Ilvy Njiokiktjien op bezoek bij Fotografencafé Kasteel Woerden. Het is de eerste vrouw die is benoemd tot Fotograaf des Vaderlands en de eerste vrouw die ooit de Zilveren Camera won. Deze keer vertelt Ilvy Njiokiktjien iets over haar ontwikkeling als professioneel fotograaf. Dit doet ze aan de hand van twee presentaties.

Ilvy Njiokiktjien - woestijn Sudan met pyramides
foto: © Ilvy Njiokiktjien - Woestijn Sudan

1. Hoe mijn foto avonturen begonnen

Ilvy vertelt op een aanstekelijke manier over haar vroegere foto avonturen. Op een bijzondere manier laat ze, aan de hand van fotomateriaal uit haar archief, zien hoe ze zich als professioneel fotograaf heeft ontwikkeld.
 Het verhaal is vol enthousiasme en opgewektheid… maar heeft toch een droevig einde.

2. Foto-archief

In de tweede presentatie duikt Ilvy in haar foto-archief. Ze vertelt aan de hand van journalistieke reportage’s uit de jaren 90/begin 2000 wat ze op reis meemaakte. Ook laat ze zien hoe ze zich de portretfotografie meester maakte.
 De reportage over het lot van de Kindheksen in Congo is aangrijpend.

Beide presentaties duren iets langer dan de geplande tien minuten, maar dat wordt goed gemaakt door Ilvy’s enthousiasme.
Een geboeide kijker houdt de tijd niet bij, en beide presentaties zijn het kijken meer dan waard.

Ilvy Njiokiktjien in jeep in woestijn Sudan pratend tegen man op ezel
foto: © Ilvy Njiokiktjien - Woestijn Sudan

Verzoek
Tijdens de reguliere avonden had Fotografencafé Kasteel Woerden een inzamelingsmoment. Dit is nu niet mogelijk. Daarom hierbij het verzoek Fotografencafé Kasteel Woerden te steunen en te doneren, waarvoor alvast dank.

Kijk voor de presentaties op: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: