Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Objectieven

Het objectief is verreweg het belangrijkste onderdeel van een camera. Het is ook het meest fascinerende onderdeel. Het bepaalt namelijk hoe uw camera de wereld ziet: een dynamische, allesomvattende blik in een beeldhoek van 180° of meer, een tweehonderd keer kleinere beeldhoek die een detail weergeeft dat met het blote oog niet te zien is – of iets daartussenin.

Vooral door die grote verschillen in beeldhoek is er een enorm aanbod aan objectieven ontstaan. Tel daar nog eens de andere eigenschappen bij op, vooral lichtsterkte en kwaliteit, en je krijgt een woud aan objectieven, dat het zicht op afzonderlijke objectieven ontneemt.

foto uit boek Focus op Fotografie: Objectieven - Dré de Man, ISBN: 9789059408166

Dit boek geeft inzicht in alle aspecten van objectieven. Het maakt het mogelijk om dit allerbelangrijkste onderdeel van de camera zo te kiezen en te gebruiken dat alle verschillende soorten foto's gemaakt kunnen worden.

Het is niet alleen uniek omdat er nauwelijks boeken over objectieven op de markt zijn, maar ook doordat alle onderwerpen aan de hand van een groot aantal door de auteur gemaakte foto's uitgelegd worden.

De volgende onderwerpen komen aan bod

• Ieder objectief vertelt een verhaal
• Wat is een objectief?
• Van biconvex tot superzoom
• Waarom de Duitsers de oorlog verloren
• Perspectief, vertekening en vervorming
• Het diafragma
• Aberraties en effecten
• Afbeeldingskwaliteit
• Het objectievenpalet
• Portretten
• Zorg voor uw objectief

Over de auteur

Dré de Man schreef al tientallen boeken over fotografie en Nikon-camera's. Hij studeerde Nederlands, volgde een dagopleiding fotografie bij Hans Götze en combineert al decennialang fotografie en journalistiek. Momenteel is hij de drijvende kracht achter de serie Dr3boek, die geheel door hemzelf wordt geproduceerd.

Focus op Fotografie: Objectieven - Dré de Man
Pagina's: 248
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059408166

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: