Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Dronefotografie

Iedereen droomt er wel eens van: kunnen vliegen als een vogel en even niet gebonden zijn aan de zwaartekracht. Om nét even over de rand van die klif te kunnen kijken. Om te zien hoe de top van een hoge boom er van dichtbij uitziet. Om de omgeving waarin we wonen in al zijn onderliggende verbanden te kunnen zien.

coverfoto Focus op Fotografie: Dronefotografie - Wiebe de Jager, isbn 9789059408357

Luchtfoto's zijn misschien wel zo fascinerend omdat ze ons een blik gunnen op de aarde zoals we die niet vaak zien: vanaf een hoogte van enkele tientallen tot honderden meters transformeert zelfs het saaiste landschap in een wonderlijk schouwspel.

Tot voor kort was het als fotograaf beperkt mogelijk om de derde dimensie te verkennen, maar dat verandert snel met de opkomst van betaalbare unmanned aerial vehicles – in de volksmond drones genoemd – die uitgerust zijn met een camera.

In dit boek worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet. Als eerste worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna volgt de bespreking van een aantal populaire drones in verschillende prijsklassen.

Na een korte introductie digitale fotografie volgen adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Er wordt afgesloten met enkele praktische adviezen en tips voor mensen die verder willen gaan. Ook de regelgeving komt aan bod. Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

Over de auteur:

Wiebe de Jager (1976) is een enthousiast amateur-dronepiloot en fotograaf. Hij schrijft over de ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaart op www.dronewatch.nl.

De serie Focus op fotografie bestaat uit diverse titels die speciaal ontwikkeld en geschreven zijn voor het vakgebied fotografie. Het zijn handige naslagwerken en een inspiratiebron voor de serieuze (aspirant)fotograaf.

Dronefotografie - Wiebe de Jager
Pagina's: 168
Prijs: € 24,95
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059408357

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: