Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Focus op fotografie: Compositie

Camera's worden slimmer en laten zich steeds eenvoudiger bedienen. De meeste foto's zijn daarom tegenwoordig technisch prima in orde. Desondanks kan het zo zijn dat je bij thuiskomst niet helemaal tevreden bent over wat je gefotografeerd hebt.

Focus op fotografie: Compositie, Pieter Dhaeze, ISBN: 9789059405592

Belichting, scherpte en kleuren zijn dan misschien wel in orde, maar toch ontbreekt er iets. Dat 'iets' heeft dan waarschijnlijk te maken met de compositie van de opname. Krijgt het hoofdonderwerp genoeg aandacht of wordt de aandacht afgeleid door een drukke achtergrond?

Zie je iets terug van de weidsheid van het landschap waarin je stond? Is het licht op de foto net zo mooi als toen je die zonsopkomst zag? Kortom; heb je sfeer, diepte en beleving kunnen vangen?

In deze uitgave krijg je antwoord op al deze vragen in heldere bewoordingen en met duidelijke voorbeelden en illustraties. Het geheel is gelardeerd met veel praktische tips en opmerkingen en de inspiratie wordt geprikkeld met prachtige fotografie van toegankelijke onderwerpen.

De opzet van dit boek is dat je aan het eind niet alleen een paar trucjes hebt geleerd, maar dat je je voortaan vóór het indrukken van de ontspanner hebt afgevraagd of alle ingrediënten voor een goede foto binnen het kader van de zoeker aanwezig zijn. Als je uiteindelijk die keuzes bewust hebt gemaakt, dan zul je zelden nog dat 'iets' missen op uw foto's.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en websites. 

Focus op fotografie: Compositie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 200
Prijs: € 32,99
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059405592

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: