Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op fotografie: Avond- & nachtfotografie

Bijna niets is zo betoverend als een nachtfoto. Denk aan een stad bij nacht, met verlichte gebouwen en lantaarns langs straten en wegen. Lichtreclames van winkels in allerlei kleuren.

coverfoto Focus op fotografie: Avond- en nachtfotografie - Jeroen Horlings/Kees Krick, isbn 9789059407466

Mysterieuze landschappen, slechts verlicht door de maan. Of de indrukwekkende sterrenhemel en de Melkweg. Het is een heel andere wereld dan die wij overdag waarnemen, letterlijk een verschil tussen dag en nacht.

’s Avonds en ’s nachts fotograferen is op belangrijke punten anders dan overdag fotograferen. Zo is timing heel belangrijk. Het tijdstip waarop de mooiste beelden gemaakt worden, luistert nauw. Niet ieder moment aan het eind van de dag biedt mooi licht.In dit boek onder meer hoe tijdens het blauwe uur, in de schemering en in het donker het beste te werk kan worden gegaan. De samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde wordt uitgelegd en wat de beste instellingen voor verschillende situaties zijn. Gewapend met deze kennis, worden de mooiste avond- en nachtfoto’s gemaakt.

Ook worden een reeks handige apps (gratis en betaald) besproken waarmee de foto's op een smartphone of tablet bewerkt kunnen worden. En een paar specifieke thema's, zoals het fotograferen van maan en sterren of vuurwerk en satellieten.

De auteurs

Jeroen Horlings begon twintig jaar geleden met fotograferen in het analoge tijdperk, maar stapte zo snel mogelijk over op digitaal. Hij heeft meer dan twintig boeken over fotografie geschreven en schrijft voor diverse tijdschriften en websites. 

Kees Krick is zelfstandig (tekst)schrijver en fotograaf. Via zijn bedrijf Kees Krick Media werkt hij voor bedrijven en diverse bladen. Ook is hij auteur van een aantal boeken. Kees is gespecialiseerd in het werken met sfeervol licht, perspectief en esthetiek.

Focus op fotografie: Avond- en nachtfotografie - Jeroen Horlings/Kees Krick
Pagina’s: 264
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059407466

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: