Five Beautiful Women

Dit baanbrekende boek, na vijfentwintig jaar opnieuw uitgegeven, geeft een goed beeld van Victor Skrebneski's meest vernieuwende en inspirerende werk.

Skrebneski wordt alom erkend als één van ’s werelds beste mode- en portretfotografen. Zijn gevarieerde werk heeft hem internationale eerbewijzen opgeleverd en in ruim een halve eeuw heeft hij talloze beroemdheden gefotografeerd, van Orson Welles, Truman Capote en Audrey Hepburn tot Andy Warhol, David Bowie en Iman, de vrouw van David Bowie.

In 1962 werd Skrebneski de exclusieve fotograaf voor Estée Lauder en gedurende de jaren die volgden schreven zijn perfecte foto’s van modellen als Paulina Porizkova en Willow Bay geschiedenis. Five Beautiful Women is een elegant portfolio, gepubliceerd in 1987, ter gelegenheid van zijn 25-jarige samenwerking met Estée Lauder.

Voor dit project werden vijf modellen van karakteristieke schoonheid geselecteerd - Phyllis Connor, Karen Harris, Karen Graham, Shaun Casey en Willow Bay – en zoals Hubert de Givenchy vaststelt: “[Skrebneski] is er op geheel eigen wijze in geslaagd niet alleen de uiterlijke typering van de modellen vast te leggen, maar ook – in mijn opvatting het meest belangrijke – hun schoonheid van binnen te laten zien.”

Victor Skrebneski heeft voor de meest prestigieuze modehuizen gefotografeerd, waaronder Chanel, Givenchy en Christian Dior, alsmede voor toonaangevende warenhuizen, zoals Marshall Fields en Saks Fifth Avenue, en voor een brede range magazines, onder andere Town and CountryInterview en VogueSkrebneski: The First Fifty Years werd gepubliceerd samen met een retrospectief in het Chicago Museum of Contemporary Photography in 1999.

Hubert de Givenchy startte in 1952 het Huis Givenchy. De wereldberoemde couturier is met name vermaard om zijn kledingontwerpen voor Audrey Hepburn, niet alleen buiten de film, maar ook in klassieke films als Sabrina en Breakfast at Tiffany’s. Ook zijn klantenkring van beroemdheden heeft hem internationale faam gebracht, inclusief Jackie Kennedy die voortdurend terugkeert op de lijst van best geklede 'celebrities'.

Five Beautiful Women - Victor Skrebneski
Pagina’s: 160
Prijs: € 35,99
Uitgever: Rizzoli International Publications
ISBN: 9780847831142

Bestel dit boek
Ontdek meer