Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Face the Dutch in Amsterdam

compilatie van drie foto's van de expositie Face the Dutch uit 2016

ARTWEST, bekend van First Fridays, 24H West en ARTWEST Weekend, presenteert van 2 september t/m 15 november 2016 de expositie 'Face the Dutch' in de passage van De Hallen Amsterdam.

Face the Dutch is een bloemlezing van de hedendaagse Nederlandse fotografie. De beeldcultuur is met name in het afgelopen decennium enorm veranderd. Mede dankzij de immer groeiende digitale mogelijkheden en de komst van social media wordt er meer dan ooit gecommuniceerd met beelden.

Deze ontwikkeling baant een weg voor een generatie nieuwe fotografie. Fotografen genieten van de vrijheid hun eigen werkelijkheid en hun persoonlijke kijk op de cultuur waarin ze opgroeien op een nieuwe manier te visualiseren. Dit vraagt om een expositie over de hedendaagse fotografie van Nederland in de breedste zin van het woord, van documentair tot geënsceneerd.

Na succes in New York nu ook in Amsterdam

Curator Aloys Ginjaar en producer Astrid Verhoef brachten in 2015 Face the Dutch naar New York waar zij voor de vierde maal deelnamen aan het internationale event Photoville met een selectie Nederlandse fotografie. De expositie Face the Dutch, Contemporary Photography of the Netherlands, werd door The Guardian en The Sunday Morning Herald genoemd als een van de beste exposities van dit event, dat maar liefst 76.000 bezoekers trok.

Dankzij het succes in New York zijn de exposities van Verhoef en Ginjaar al vertoond op International Photo Festival Leiden en bij Sirius Gallery in Tokyo, dit jaar zal daar ook Amsterdam aan toegevoegd worden.

Tijdens het openingsweekend zal er in Galerie Beeldend Gesproken een speciale selectie fotografie te zien zijn, van een aantal van de fotografen.

Deelnemende fotografen:

Jenny Boot, Paul Breuker, Gitte Brugman, Cleo Campert, Fieke van Dieren, Ton Dirven, Nelske Elzer, Aloys Ginjaar, Anton Havelaar, Rudi Huisman, Jasper Juinen, Mariska Karto, Wim Koen, Margaret Lansink, Elmer van der Marel, Marinka Masséus, Imke Panhuijzen, Lilian van Rooij, Maartje Roos, Patricia Steur, Tina van Turnhout, Astrid Verhoef, Edel Verzijl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: