Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Eye See - Albert Brunsting

Coverfoto Eye See van fotograaf Albert Brunsting

Op 24 oktober a.s. verschijnt het fotoboek Eye See van Albert Brunsting. Het boek is als full-color hardcover van 225 pagina’s een interessant retrospectief met ruim 230 foto’s van de fotograaf, voornamelijk geselecteerd uit zijn vrije fotowerk van de afgelopen vijftig jaar.

Op zijn twaalfde kreeg Albert Brunsting zijn eerste camera (Ilford sportsman) en daarmee begon zijn interesse voor fotografie. Op zijn 15e had hij zijn eerste donkere kamer, ofwel een slaapkamer die hij kon verduisteren. Dat is inmiddels al weer meer dan vijftig jaar geleden en in de tussentijd zijn er heel wat foto’s gemaakt. Eye See wordt daarom uitgebracht in de maand waarin hij 65 jaar is geworden.

pagina uit boek Eye See van fotograaf Albert Brunsting

Aan de Kunstacademie St. Joost ontwikkelde Brunsting een kritische blik; een andere kijk op beeld en kleur. Zo ontstond een bijzonder gevoel voor kleur, belichting en compositie. De beste componenten om sprekende beelden te maken.

foto uit boek Eye See van fotograaf Albert Brunsting

Eye See is een full-color uitgave met ook veel zwart-wit foto’s waarin een selectie uit heel veel onderwerpen: uiteraard de Dorpsfiguren Ruinerwold (ook nieuwe niet bekende opnames), de serie South-Carolina (USA), periode Kunstacademie St.Joost Breda, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Peru, reisfotografie, concertfotografie, fotografie in opdracht, en meer.

Het is een prachtig samengesteld boek, gedrukt op 150 g/m2 Condat matt Perigord papier. De teksten zijn in het Nederlands en Engels. Van de oplage van 700 zijn er inmiddels al bijna 400 exemplaren verkocht.

Gemaakt in samenwerking met vormgever Hilbert Heitmeyer en journalist Remco Rous.

Eye See - Albert Brunsting
Full color 243x300 mm staand hard cover van bijna 250 pagina’s
Druk : Epopee, specialist in het drukken van hoogwaardige foto-boeken

Verkrijgbaar via de website van Albert Brunsting voor € 32,50, of bij Boekhandel Riemer Barth in Meppel of via hun vestigingen in Groningen en Amersfoort.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: