Een knipoog naar het licht

Wilt u uw kennis van fotografie naar een hoger plan tillen? Fotografiedocent Date van Utteren is als het ware ‘in het vak gerold’. Een cursus en een workshop, gegeven door twee professionele fotografen, brachten hem een nieuwe passie.

Met veel enthousiasme wijst hij in het boek Focus op Fotografie: Een knipoog naar het licht de weg naar succesvolle en betere fotografie, gebaseerd op zijn eigen stapsgewijze leerervaringen en de cursussen die hij inmiddels zelf enkele jaren geeft.

De foto’s die het boek illustreren, zijn merendeels die van zijn cursisten; veelal gemaakt met compactcamera’s of instapmodellen van spiegelreflexcamera’s. Voorbeelden die dus ook direct bereikbaar zijn voor de lezer.

Zowel de vele praktische mogelijkheden van de camera, als de fotografische begrippen als onderwerpkeuze, opnamestandpunt en compositie komen ruimschoots aan de orde. Daarmee is dit boek geschikt voor iedereen die (pas) een camera heeft met wat ruimere mogelijkheden.

Zowel degene die wat meer technische achtergronden wil, als degene die de fotografische principes beter wil leren kennen, kan hier zijn hart ophalen.

Dit boek stimuleert door zijn vele leerzame opdrachten, die erop gericht zijn de eigen fantasie te prikkelen en buiten de geijkte paden te treden.

Over de auteur:

Date van Utteren (46) heeft 31 jaar gewerkt bij KPN, onder andere als arbeids- en organisatiepsycholoog en manager interne en externe communicatie en PR. Sinds het afsluiten van zijn loopbaan bij KPN geeft hij inmiddels jarenlang cursussen Photoshop (Lightroom) en Fotografie. Hij heeft zichzelf - mede door die cursussen - ontwikkeld als fotograaf, wat inmiddels heeft geleid tot diverse publicaties, exposities en zelfs tv-uitzendingen over zijn werk.

Een knipoog naar het licht - Date van Utteren
Pagina's: 200
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059406810

Bestel dit boek