Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon zoekt storyteller

zwarte jongen met petje en camera


Met de nieuwe campagne Live For The Story is Canon op zoek naar de ideale storyteller, iemand die een jaar lang de zomer achterna reist, met als doel 365 inspirerende verhalen in beeld te brengen. Hiermee wil Canon het begrip storytelling nieuw leven in blazen.

Volgens social pilot worden dagelijks 200 miljoen foto’s geüpload naar Facebook en 95 miljoen foto’s en video’s op Instagram geplaatst. Met als gevolg dat de kunst van het vertellen van een verhaal verloren gaat in een oceaan vol selfies, katten en avocado-brunches. Als reactie op een cultuur waarin meer foto’s worden gedeeld dan verhalen moedigt Canon mensen aan om speciale herinneringen te vinden in alle momenten van het leven, ongeacht waar ze zijn of wat ze doen. Ook start Canon een zoektocht naar één persoon die ons allemaal zal inspireren voor Live For The Story en die de kunst van storytelling in ere herstelt. De kandidaten voor deze wereldbaan kunnen ‘solliciteren’ via Instagram en inzendingen worden beoordeeld door actrice, producent, muzikant en storyteller Zoë Kravitz.

De uitverkoren storyteller reist een jaar lang over de hele wereld de zomer achterna, naar bestemmingen als Lissabon, Melbourne en Brazilië. De reis die de Canon storyteller maakt wordt een eigen verhaal van de zomer, een verhaal waarmee anderen weer geïnspireerd worden.   

jongen met camera in stad

Heb jij het in huis om anderen te inspireren hun eigen verhalen te ontdekken? Meld je dan vóór 29 juni 2017 aan door jouw meest gedenkwaardige zomerverhaal te delen op Instagram. Dat doe je door #LiveForTheStory en #365dagenzomer te gebruiken en @CanonNederland te taggen. Alle inzendingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, zoals talent voor storytelling, beeldkwaliteit, originaliteit en het vermogen om te inspireren. De winnaar zal een jaar lang de wereld rondreizen en tijdens deze twaalf maanden 365 inspirerende verhalen vertellen. Alle onkosten worden betaald door Canon en de winnaar ontvangt tevens vakantiegeld.

De kunst van storytelling in ere hersteld

Zoë Kravitz: “De zomer is een periode vol spontaniteit, van leven in het nu. Wij willen mensen aanmoedigen om elke seconde maximaal te leven en te beleven, want alleen dan kunnen de mooiste verhalen ontstaan.”

Jan-Ton Prinsze, Country Director Canon Benelux: “Elk moment kan belangrijk zijn, en dat geldt zeker tijdens de zomer. Een periode waarin we openstaan voor nieuwe uitdagingen en ervaringen. Wij zijn op zoek naar een storyteller die ons inspireert en die ons helpt om speciale momenten niet over het hoofd te zien. Iemand die Live For The Story tot leven te brengt.”

Om iedereen inspiratie te geven voor het vastleggen van zijn/haar zomer, heeft Zoë haar eigen zomerverhaal gecreëerd. Het verhaal weerspiegelt de spontane momenten tijdens haar favoriete zomers in New York. Bekijk Zoë’s film en lees alles over de 365 Dagen Zomer-campagne.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: