Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Bewuster en beter werken met Adobe Photoshop Lightroom 6 & CC

Een fotograaf probeert steeds om mooiere en betere foto’s te maken, en daartoe voortdurend te investeren in kennis, workshops, de nieuwste camera’s en in betere lenzen. Al deze inspanningen hebben eigenlijk alleen zin als in dit kwaliteitsstreven ook de camera op RAW gezet is. Op de vraag met welk gereedschap vervolgens de maximale kwaliteit uit deze ‘ruwe pixels’ geperst kan worden, is het antwoord heel simpel: Photoshop Lightroom van Adobe.

coverfoto Bewuster en beter werken met Adobe Photoshop Lightroom 6 & CC - Pieter Dhaeze/Hans Frederiks

De auteurs van alweer de derde editie Bewuster en beter werken met Lightroom ontrafelen in deze uitgave niet alleen de diepste geheimen van deze fotografische duizendpoot, maar leggen tevens met praktische voorbeelden uit hoe u in Lightroom onderwerpen als HDR, zwart-wit, panorama of het maken van een fotoboek en zelfs een videomontage snel onder de knie hebt.

Dit alles zónder onnodig jargon en mét veel handige tips en duidelijke illustraties, zodat met minder inspanning meer kwaliteit uit foto’s gehaald kan worden (less is more) en met nog meer plezier en vertrouwen gefotografeerd kan worden.

Op de website bij dit boek staan diverse voorbeeldfoto’s van de auteurs en aanvullende bestanden aan waarmee de voorbeelden in dit boek gevolgd kunnen worden.

Digitale fotografie is mooi en met RAW en Lightroom wordt het nog mooier.De eerste tip! De Canon Powershot G2 en Nikon Coolpix 5700 staan ondertussen in de vitrine bij de andere digitale veteranen, maar hun RAW-bestanden kunnen dankzij Lightroom nu in nog mooiere beelden worden omgetoverd. Bewaar digitale 'negatieven' dus goed, want over een aantal jaren kunnen er nog mooiere foto's uit ontwikkeld worden.

‍De auteurs

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven. 

Hans Frederiks is journalist en fotograaf. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie.

Bewuster en beter werken met Adobe Photoshop Lightroom 6 & CC - Pieter Dhaeze/Hans Frederiks
Pagina’s: 360
Prijs: € 32,50
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059408647

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
gewaardeerde partners: