Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Amsterdam – hetzelfde maar anders

De afgelopen veertig jaar veranderde Amsterdam ingrijpend. In de binnenstad zijn grote projecten gerealiseerd, zoals de Stopera, de metrolijn naar Zuidoost en de IJ-oeverprojecten. Aan de rand van de stad was de Bijlmer nog maar net gerealiseerd en de Ringweg rond de stad moest nog worden aangelegd. Nu is de Bijlmer alweer voor een groot deel gesloopt en de Ringweg verdwijnt op allerlei plaatsen onder kantoorkolossen.

coverfoto Amsterdam – hetzelfde maar anders, in 134 luchtfoto’s - Ger en Marco van Middelkoop, tekst: Noud de Vreeze, isbn 9789068686364

De luchtfoto’s in dit boek geven een verrassend beeld van hoeveel er veranderde, terwijl de stad toch ook hetzelfde bleef. De foto’s uit de jaren zeventig werden gemaakt door Ger van Middelkoop; veertig jaar later maakte zijn zoon Marco ze nog een keer, vanuit hetzelfde perspectief, op dezelfde afstand en vaak ook nog met dezelfde bezonning.

Soms worden radicale ingrepen zichtbaar, maar het gaat ook vooral om kleine, bijna onzichtbare accenten die werden toegevoegd, verwijderd of aangepast.

De foto’s zijn door Noud de Vreeze gegroepeerd en van commentaar voorzien in zestien hoofdstukken, die samen een verhaal over de ontwikkeling van Amsterdam vertellen in een periode die wel de Tweede Gouden Eeuw van Amsterdam is genoemd.

Het was een periode van economische voorspoed waardoor ambitieuze politici en ambtelijke diensten met een ongekend elan konden werken aan de ontwikkeling van de stad.

Amsterdam – hetzelfde maar anders, in 134 luchtfoto’s - Ger en Marco van Middelkoop, tekst: Noud de Vreeze
Pagina's: 184
Prijs: € 19,90
Uitgever: Uitgeverij Thoth
ISBN: 9789068686364

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: