Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Ambachtelijk fotograferen komt terug

Vanaf september 2014 wordt het weer voor iedereen mogelijk om films te ontwikkelen en zelf foto’s af te drukken in de binnenstad van Utrecht. Een groep vrijwilligers heeft de handen ineen geslagen om het plezier in analoge fotografie te kunnen blijven delen en wordt er hard gewerkt aan het Centrum Analoge Fotografie Utrecht (CAFU).

Op dit moment worden er geen cursussen gegeven en is er geen donkere kamer voor analoge fotografie in Utrecht. Het CAFU wordt een vernieuwend, sociaal, open en modern centrum met cursussen, workshops, lezingen en exposities over analoge fotografie. Doka apparatuur staat opgeslagen en te wachten om gebruikt te worden, de locatie is voorhanden maar moet nog worden verbouwd tot donkere kamer.

foto van een jongetje die in een analoge camera kijkt die hij voor zijn blote borst houdt
foto: Jasmijn van Es

Om dit te realiseren is het CAFU een crowdfunding actie gestart op www.voordekunst.nl. In ruil voor een tegenprestatie kunnen mensen een donatie doen en zelf hun eigen films ontwikkelen en foto’s afdrukken.

Films ontwikkelen en zelf foto's afdrukken in de binnenstad van Utrecht

Jasmijn van Es, voorzitter van het CAFU, heeft een passie voor analoge fotografie: "Het proces is zo spannend, een experiment, altijd een verrassing wat voor beeld je uiteindelijk krijgt".

Het CAFU, met haar DOKA, wordt feestelijk geopend tijdens het Uitfeest op zondag 7 september 2014, dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen.

Kijk ook op www.cafu.nl om het plezier in analoge fotografie te delen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: