Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

A Moment in Time - duo expositie

Met de Parool Galleryviewer route trapt Galerie Fontana het nieuwe galerieseizoen af op donderdag 3 september met de duo expositie A Moment in Time, waarbij nieuwe werken van Max Kraanen en Simone Hoang worden getoond.

Beide kunstenaars maken ieder op hun eigen manier gebruik van de kracht van de natuur en proberen door de inzet van licht, ruimte en tijd, maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de fotografie hen biedt.

Max Kraanen, 210320201627 Foxton New Zealand
foto: © Max Kraanen, Foxton New Zealand, Inkjet Print on Canson Luster Paper mounted to Dibond and framed, 80 x 100 cm, edition of 3, 2020

Max Kraanen keert terug naar de rand van het zoute water om het blauw van de nachtelijke hemel van de oceaan vast te leggen. In zijn lopende serie The Ocean Keeps Calling geeft Kraanen zijn controle over de grootformaat filmcamera over aan de Nieuw-Zeelandse kustlijn om deze met zo min mogelijke manipulatie vast te leggen.

Dit betekent vaak lang wachten om een opname te kunnen maken en door vervolgens te ‘spelen’ met de lengte van de sluitertijd creëert hij een nieuw moment en beeld in tijd.

Simone Hoang's werk komt voort uit een combinatie van meer technische en artistieke research, waarbij het proces net zo belangrijk is als het eindresultaat. Daarbij onderzoekt en experimenteert ze met verschillende technieken om grenzen van fotografie te verleggen.

Simone Hoang, Renumeration
foto: © Simone Hoang, Renumeration, Inkjet Print on Canson Platine Fibre Rag mounted to Dibond, 76,5 x 90 cm, edition of 3, 2020

Hoang's lopende serie Night Sensitivity is gebouwd op de conceptuele basis van het gebruik van de nachtelijke hemel als een donkere kamer, haar nieuwste werken voor deze serie werden gemaakt met behulp van de nachtelijke hemel in Vietnam. Dezelfde diepe en niet vervuilde nachtelijke hemel geëtst in jeugdherinneringen.

Max Kraanen, 0804202021112115 Paekakariki New Zealand
foto: © Max Kraanen, Paekakariki New Zealand, Inkjet Print on Canson Luster Paper with protective film mounted to Dibond, 100 x 125 cm, edition of 3, 2020

Simong Hoang's werk is te zien geweest bij Stedelijk Museum Amsterdam, Foam Editions Amsterdam, COLOURBOMB (VU Amsterdam), Art Rotterdam, Photo Basel, TIME Brussel en PAN Amsterdam.

Het werk van Max Kraanen is tentoongesteld op Photo Basel, YIA Art Fair Paris, FOAM Lab Amsterdam, PAN Amsterdam, TIME Brussel.

Gallery Viewer en Het Parool vieren volgende week zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur de opening van het galerie­seizoen: vijfendertig Amsterdamse galeries ­openen feestelijk de deuren voor hun eerste tentoonstelling van het seizoen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: