Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

4 oktober: Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafe Kasteel Woerden: maandag 4 oktober 2021

Het Fotografencafe Kasteel Woerden maakt op maandag 4 oktober 2021 een frisse start met een café-avond met documentair- en landsschapsfotograaf Dolf Kessler en werk van aanstormend talent Jan Prins, Remco Wesselius en Monique Witkamp.

Programma

19.00 uur - Photoplaza
Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. 
Deze keer presenteren de volgende fotografen hun werk voor het FCKW-publiek:

Jan Prins
"Ik wil de fotografie, soms in combinatie met andere vormen van expressie, gebruiken om vragen te stellen. Soms zijn dat filosofische vragen, soms zijn dat praktische vragen. Maar wel vragen die voor mij actueel zijn, die betrekking hebben op de ontwikkeling van onze samenleving. De zoektocht naar identiteit, het opgroeien van kinderen, niet oordelend maar zoekend kijken, dat zijn onderwerpen die ik naar voren wil brengen met beeld, tekst en geluid."

Fotografencafe woerden

Remco Wesselius
"Door middel van fotografie creëer ik beelden waarbij ik mij laat leiden door mijn eigen achtergrond en ervaringen. Deze beelden ontstaan door het gebruik van al mijn zintuigen, waarbij dus niet alleen mijn ogen, maar juist ook gevoel, geur en gehoor een rol spelen. Mijn eigen visuele beperking is een handicap maar tegelijkertijd ook een zegen. Immers het gevoel neemt een belangrijkere plaats in.

Het project Pijn is geïnspireerd door mijn persoonlijke pijn. Ik bedoel daarmee emotionele pijn, eenzaamheid en “zwartheid”. Het gaat ook over het stellen van grenzen en nabijheid. Ik zoek in het contact met de ander in welke mate hun pijn zich verhoudt tot de mijne.
Het project is een oproep aan de kijker om goed te kijken, en te proberen zich te verplaatsen in die ander."

Monique Witkamp
"Hoe krachtig kan iemand communiceren zonder woorden? Ik tracht dit terug te brengen in mijn fotografie. Ik leer graag van anderen die weinig te vertellen hebben, introvert zijn."

20.00 uur - Ridderzaal: Dolf Kessler - Op reis door de Noordelijke landen. Keep Greenland a secret en andere beeldverhalen

Dolph Kessler (Amsterdam, 1950) is sinds 2006 documentair fotograaf en woont in Friesland. Van 2003 tot 2006 volgde hij de Foto Academie Amsterdam.
Behalve als fotograaf van de “condition humaine” (de moderne mens in de hedendaagse samenleving) is hij landschapsfotograaf en gefascineerd
door de betekenissen die aan het landschap en de natuur gegeven worden.

Dolph heeft een aantal publicaties op zijn naam staan: Palingvissers en Palingrokers (2007), het fotoboek Tussen Dokkum en de zee (2009), Atlantic Ocean (2017), De Noordzee rond (2012) en de serie Postboats.

Dolf Kessler - Groenland bergen en sneeuw
foto: © Dolf Kessler

21.15 uur - Rhenenzaal: Portfolio reviews door professionele fotografen/ reviewers

Deze avond zullen Diana Bokje, Corrie de Kruif en Dies Groot reviewen.
Gasten kunnen een aantal foto’s voorleggen aan deze reviewers en zij zullen, ieder vanuit hun eigen insteek, de sterke en minder sterke punten van de foto bespreken.
Onze reviewers hebben jarenlange ervaring in de fotografie-wereld en hebben veel ervaring als coach/leermeester. Met de adviezen van de reviewers krijg je handvatten om nog meer uit je fotowerk te halen.

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

TOEGANG GRATIS | AANMELDEN NIET NODIG

Let op: bij binnenkomst gelden de huidige corona maatregelen.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: