Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

2 oktober: Fotografencafé met Sanne de Wilde en Kadir van Lohuizen

Op maandag 2 oktober presenteert Fotografencafé Kasteel Woerden Sanne De Wilde en Kadir van Lohuizen.

Twee documentaire fotografen die de wereld als werkterrein hebben, fotografie gebruiken om een verhaal te vertellen waarin de mens centraal staat. Beiden kruipen met hun fotografie dicht op de mensen, hun onderwerp.
 Waar de ene vertrekt vanuit een maatschappelijk gegeven, wordt de ander geïntrigeerd door de interactie tussen mensen. Hoe verschillend is hun uitwerking.

Kadir van Lohuizen Wasteland

Hij reisde het afgelopen jaar naar New York, Lagos, Sao Paolo, Jakarta, Tokyo en zijn eigen stad Amsterdam om de afvalstromen in deze steden vast te leggen. Weken achtereen verbleef Van Lohuizen op en rond de vuilnisbelten, met de serie Wasteland als resultaat. Hij bracht de omvang, complexe logistiek, formele en informele economie, maar vooral ook de mensen uit de afvalindustrie in beeld. In het najaar verschijnen publicaties in The Washington Post, GEO France, National Geographic NL en Stern.

foto: © Kadir van Lohuizen - Wasteland, Lagos
foto: © Kadir van Lohuizen - Wasteland, Lagos

Kadir van Lohuizen (1963) heeft als fotojournalist/documentair fotograaf conflictgebieden in Afrika en het Midden-Oosten bezocht. Steeds meer is hij gaan werken aan langlopende projecten als:

  • Aderen, over de zeven wereldrivieren
  • Diamond Matters, over de diamantindustrie
  • Vía PanAm en Rising Sea Levels

Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd en hij heeft twee World Press Photo awards ontvangen. Hij is mede-oprichter van fotoagentschap NOOR.

Sanne De Wilde The Island of the Colorblind

Sanne de Wilde neemt ons mee naar The Island of the Colorblind en laat ons een wereld zien door andere ogen. Thema in haar werk is; hoe kijken we naar mensen die anders zijn. Onlangs verscheen van haar het boek The Island of the Colorblind, waarvoor ze naar Pingelap and Pohnpei, twee eilanden in Micronesië, is gereisd. Door een genetische afwijking zijn de meeste mensen kleurenblind. Sanne heeft dit gegeven in een serie fascinerende beelden uitgewerkt.

Sanne De Wilde The Island of the Colorblind
foto: Sanne De Wilde The Island of the Colorblind

Sanne De Wilde (1987) is een Vlaamse fotografe. Ze woont in Amsterdam en werkt onder meer voor de Volkskrant. Ze maakte naam met bekroonde projecten als:

  • The Dwarf Empire
  • Samoa Kekea
  • Snow White, waarin ze mensen met dwerggroei en albinisme portretteert

Om 16.00 uur wordt in de Ridderzaal de documentaire Moving Stills, waarin het werken van Kadir van Lohuizen centraal staat, vertoond.

Sanne en Kadir signeren aan de Lange Tafel hun boeken The Island of the Colorblind en Vía PanAm.

Om 18.00 uur wordt het Photodiner in het restaurant van het Kasteel geserveerd. 

Rond 21.30 uur start de Portfoliobespreking door gerenommeerde reviewers.

Plaats: Kasteel Woerden | Ridderzaal
Datum: Maandag 2 oktober 2017
Aanvang: Inloop 19.30 uur | start programma 20.00 uur

TOEGANG GRATIS | VRIJ PARKEREN

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
gewaardeerde partners: