Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

1 augustus: Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafe Kasteel Woerden: maandag 1 augustus 2022

Het Fotografencafe Kasteel Woerden organiseert op maandag 1 augustus 2022 een café-avond met Rox Klijn, Kateryna Golovina, Hapé Smeele en Bram Tackenberg.

Programma

18.00 uur Fotografendiner in de Hans van Ommerenzaal.
Reserveren via info@kasteelwoerden.nl.

19.00 uur Photoplaza: plaats voor aanstormend fototalent...

Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. 
Deze keer presenteren Rox Klein en Kateryna Golovina hun werk voor het FCKW-publiek:

Rox Klijn
"Ik voel hard en ik kijk zacht. Dat zeg ik als ik mijn werk uitleg. Of mezelf. Of dat probeer. Mijn naam is Rox Klijn. En met mijn camera stel ik vragen die ik zonder nooit hardop aandurfde. Aan anderen en misschien nog wel meer aan mezelf. Over jezelf zijn zonder masker. Over lijf, gender en seksualiteit. Over leven en overleven. En ja, soms over hoe je verder leeft na de dood."

Kateryna Golovina
Ze is een 36-jarige bodypainting en special effects artiest uit Kiev, Oekraïne. Ze vluchtte voor de oorlog in haar land. Toch zou ze heel graag willen werken, ook tijdens haar verblijf in Nederland.

fotot: © Kateryna Golovina

Ze werkt samen met een model en een fotograaf, waarbij zij de drijvende kracht is. Haar inspiratie komt voort uit een diep verlangen om tegenwoordig de lichte kant van het leven te laten zien. Zoeken naar schoonheid en begrip bij verschillende mensen.

20.00 uur - Fotoverhalen: met Hapé Smeele en Bram Tackenberg in de Ridderzaal

Hapé Smeele (1962): In de luwte van de tijd
Hij is fotograaf en uitgever. Hij begon ruim dertig jaar geleden met portretfotografie voor tijdschriften en ontwerpbureaus. Na een paar jaar legde hij zich toe op eigen projecten, in veelal politiek-sociale fotodocumentaires, naar documentair werk, naar stillevens en landschapsfotografie. Maar ook van een politieke invalshoek, naar een meer religieuze en poëtische kijk op het leven. In die lijn verscheen onlangs het boek In de luwte van de tijd.

foto: © Hapé Smeele

Bram Tackenberg: Het verhaal achter de woonkamers
Hij is werkzaam als beeldend kunstenaar met als voornaamste medium portret- en documentaire fotografie. De focus in zijn werk ligt op het leven van alledag; hij is geïnteresseerd in hoe mensen zich verhouden tot hun leefomgeving en de spanningen daarbinnen. Sinds 2014 werkt hij aan de steeds verder uitdijende serie De Woonkamers en maakt hij steeds vaker werk met en voor mensen in gemeenschappen en wijken in verschillende Nederlandse steden.

21.00 uur: Portfolio reviews door Katharina Pohlmann, Corrie de Kruif, Dies Groot en Roelant Meijer

Gasten kunnen een aantal foto’s voorleggen aan deze reviewers en die zullen, ieder vanuit hun eigen insteek, de sterke en minder sterke punten van de foto bespreken.
De reviewers hebben een jarenlange ervaring in de fotografiewereld en veel ervaring als coach/leermeester. Met de adviezen van de reviewers krijg je
handvatten om nog meer uit je fotowerk te halen.

(De intekenlijsten liggen op de Lange Tafel.)

Katharina Pöhlmann is fotografe en beeldend kunstenaar. Na haar studie choreografie, performance- en visual-arts aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam heeft Katharina zich gespecialiseerd in audiovisuele media.
In 2011 is ze afgestudeerd aan de Foto-academie Amsterdam, werkt sindsdien aan haar eigen fotoprojecten en tevens als jurylid, portfolio-reviewer en coach voor fotografen en videomakers. Haar werk wordt internationaal geëxposeerd en werd diverse keren genomineerd.

foto: © Bram Tackenberg

Corrie de Kruif (1958) intuïtieve fotograaf en beeldend kunstenaar. Ze staat voor conceptuele en documentaire fotografie met het accent op emoties. Ze heeft zich gespecialiseerd als afscheids- en herinnerings fotograaf. Ze is als autonoom fotograaf afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.
Behalve als fotocoach, fotoreviewer en jurylid is ze werkzaam als afscheidsfotograaf en maakt zij liefdevolle, troostrijke beeldherinneringen van een naderend afscheid.

Dies Groot (1958) is een Woerdense en internationaal bekroonde vakfotograaf. Hij begon op 10-jarige leeftijd met fotograferen en ontwikkelen & afdrukken en heeft zich ontwikkeld tot een fotograaf met een groot ambachtelijk vakmanschap. Vanaf 1974 begint hij met doka-cursussen en vanaf 1984 met exposeren, maakt faam met o.a. zijn pinhole/speldeprik-foto’s zonder lens.

Roelant Meijer is grafisch ontwerper, fotograaf en wandelaar. Hij heeft zijn eigen bureau Tegenwind. Hij ontwerp boeken, brochures, affiches; maar ook tentoonstellingen of campagnes.
Hij maakt ook zijn eigen boeken over voettochten ver weg en dichtbij die vaak over leegte gaan en filosofische vragen oproepen. Met behulp van vormgeving en fotografie brengt hij z’n wandeling tot leven in de traditie van de walking artists.

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

TOEGANG GRATIS | AANMELDEN NIET NODIG

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: