Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

«

Suzanne Kemper

~  Recente uploads  ~

Visie

Als afgestudeerd internationaal communicatiespecialist is niet heel verwonderlijk dat ik graag via beelden een verhaal vertel.
Als persoon zelf sta ik nuchter in het leven waardoor ik mij soms verwonder van sommige gebeurtenissen.
Door de geboorte van dochter, ja hoe cliché, is mijn kijk op op de wereld in sommige aspecten ook wel veranderd. Wat alleen maar helpt voor mijn fotografie.

Trefwoorden

documentair
eigenzinnig
reportages
landschap
portret
onderzoek
sfeer
kunst.

Statistieken

Lid sinds 4 February 2016
18 foto's in Galeries
1 foto’s in Portfolios
2438 pageviews

Galeries

bekijk meer galeries

Latin serie

Langs de snelweg

Vlucht(eling)

Interview met Suzanne Kemper

Wanneer ben je begonnen met fotograferen ? 
Altijd al heb ik de passie gehad met fotografie. Zo heb ik tijdens mijn studie in een uitwisselingstraject met een universiteit in Perth, Australie, een semester lang een zwart-wit (analoog destijds) fotografie course gevolgd. In 2012 echt besloten om met fotografie aan de slag te gaan door de basisopleiding te volgen aan de Fotoacademie in Amsterdam. Na deze succesvol afgerond te hebben, ben ik doorgestroomd en ondertussen zit ik in mijn specialisatiejaar. Het laatste jaar voor het afstuderen. Door de Fotoacademie wordt ik gedwongen anders te kijken en anders met beelden om te gaan. Grote stappen heb ik gemaakt in de jaren.

Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen? 
Er is geen favoriet onderwerp voor mij. Wel vind ik het leuk om in opdracht voor bedrijven te werken. Ofwel productfotografie of wel bedrijfsreportages maken. Voor vrij werk houd ik mij graag bezig met (maatschappelijke) projecten waarbij ik een kijkje achter de schermen kan nemen. Of om huidige actuele onderwerpen te verwerken in abstracte series.

Welke fotografen of beeldmakers inspireren jou het meest? 
Heb je even ….. ;-) Martin Parr (lichtgebruik) Henk Wildschut (projecten over eten) Jan Banning (portretten) Jim Goldberg Lauren Greenfield Hans Aarsman Rena Effendi Joost van de Broek Alex Webb Eugene Richards Elliot Erwitt Lewis Hine - een oudje En ik volg veel links en groepen via Facebooks ter inspiratie.

Wat is er bijzonder aan jouw talent? 
Mijn talent…. Mijn eigenzinnigheid die ik aan projecten geef. Mijn grote interesse voor onderzoek (naar sfeer, omgeving, meningen, mijn mening) maakt dat ik anders kijk en daardoor fotograaf. Ik fotograaf erg intuïtief. Lichtomstandigheden en techniek is belangrijk, maar gevoel is voor mij belangrijker.

Wie of wat zou je nog altijd een keer willen fotograferen? 
Zoveel. Ieder project is weer een ervaring. Meegaan op reizen en foto's maken die een verhaal of boek begeleiden is toch wel top. En dat mogen juist ook zwaardere onderwerpen zijn.

Suzanne Kemper | Photography

www.suzannekemper.nl
Potweg 4
3849BH  Hierden
0630107121

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

toparrow.png