Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Erwin Olaf fotografeert in stijl van Rodin

Fotograaf Erwin Olaf heeft in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s gemaakt van Het Nationale Ballet. De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin, is vanaf 19 november in het museum te zien. Negen werken zijn aangekocht door het museum.

foto van Erwin Olaf van zijkant van naakte jonge man die op een kruk zit en met zijn kin op zijn hand steunt
foto: Erwin Olaf | After Rodin II I- The Thinker 2016

Het Groninger Museum werkt al geruime tijd samen met Erwin Olaf. Zo was in 2003 zijn solotentoonstelling Silver te zien. Het museum bezit belangrijk werk van Olaf. De nieuwe serie vormt hierop een prachtige aanvulling.

De samenwerking komt aan bod tijdens het randprogramma van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Op vrijdag 28 april 2017 geeft Erwin Olaf een toelichting op de foto’s tijdens de Groninger Museum Vrijdagavond.

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer en één van de populairste kunstenaars van de moderne tijd. In het Groninger Museum zijn ruim 140 beelden en 20 werken op papier te zien, waarmee dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland is.

De foto’s van Olaf zijn ook te bewonderen in de nieuwe editie van het Groninger Museum Magazine.

Meer info op de website van Groninger Museum.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: