Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten
Hardware
Belangrijke CMOS-ontwikkeling bij Sony

Sony heeft een nieuwe beeldchip gelanceerd, die veel slimmer met het licht omgaat dat hij ontvangt. Dat levert op: minder ruis, hogere gevoeligheid.

Bij de conventionele CMOS-techniek zitten de transistors en de ‘bedrading’ aan de kant waar het licht op valt. Dat betekent dat een deel van de sensor niet wordt benut om licht op te vangen.

Bij de nieuwe beeldchip van Sony zit de bedrading aan de andere kant als het lichtgevoelig oppervlak. Dat betekent dat vrijwel het hele sensoroppervlak licht ontvangt. Sony claimt bij gelijke pixelgrootte een dubbele gevoeligheid.Op zich is deze techniek niet nieuw. Nadeel was onder meer de tamelijk slechte signaal/ruisverhouding. Door een nieuwe structuur voor de fotodiodes toe te passen (welke wordt verder niet aangegeven) en een verbeterd lensoppervlak op de sensors, wordt dit alles zodanig verbeterd, dat het prestatieniveau gunstiger uitpakt dan bij de conventionele CMOS-techniek.

De nieuwe beeldchip telt vijf miljoen pixels en kan 60 beelden per seconde produceren. Sony gaat deze techniek zeker in komende camera’s toepassen. Hopelijk draagt dat bij tot een einde aan de zinloze pixelrace en wordt kwaliteit voor kwantiteit gesteld.

Meer info hier.


L. Polder | 12-6-2008 SHARE
  « Canon Eos 1000D – wordt dit de volks-Eos?Nieuwe topflitser van Sony: HVL-58AM »  
zoeken in nieuws
   

Categorieen
Actueel (508)Advertorial (33)Boeken (334)Close up (41)Column (5)De favoriete foto van... (46)Hardware (436)Model News (11)Prijswinnaars (193)Reviews (70)Software (91)Supplies (20)Video (2)
Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie