Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten
Prijswinnaars
Gelders Nieuwsfoto 2007

Donderdagavond maakte Gelders Commissaris van de koningin dhr. Clemens Cornielje de Gelders Nieuwsfoto 2007 bekend in het provinciale stadskantoor Rijnstate in Arnhem.


foto: Flip Franssen
Gelders Nieuwsfoto 2007

De winnende foto werd gemaakt op 24 maart 2007 van een inwoonster uit Gelderland. Zij strijdt samen met de laatst overgebleven 'troostmeisjes’' van de Japanners in Indonesië, voor erkenning en excuses van de Japanse regering.

In NRC-Handelsblad vertelt zij haar verhaal. Zij wilde onherkenbaar op de foto. Fotograaf Flip Franssen, maker van de winnende opname, sleepte de vakjuryprijs in de wacht.

Volgens Gelders Commissaris Cornielje waardeerde de vakjury de winnende foto met de volgende woorden: "De fotograaf is er in geslaagd een moeilijk onderwerp op een mooie en integere manier uit te beelden. Het is meer een achtergrondverhaal zonder directe nieuwsaanleiding en het is belangrijk dat ook deze vorm van fotografie veel aandacht krijgt en mooi wordt geplaatst."

Winnaar van de publieksprijs is Bert Beelen met een foto van het concert A Bigger Bang van de Rolling Stones in het Goffertpark in Nijmegen.

De publieksprijs bestond uit een geldbedrag € 250, beschikbaar gesteld door Dagbladen De Gelderlander en De Stentor. De prijs werd uitgereikt door dhr. Stef Rietbergen, directeur De Gelderlander.

De kinderjuryprijs gaat naar een foto van Erik van ’t Hullenaar Dansende paarden in de sneeuw gemaakt in Driel.

De expositie Gelders Nieuwsfoto 2007 is een initiatief van Foto21 te Bredevoort, gesponsord door de dagbladen De Gelderlander en De Stentor en de Provincie Gelderland. De tentoonstelling in Bredevoort is nog geopend tot 9 maart en laat alle 121 inzendingen zien van 27 fotografen.

Zie de Agenda.


Redactie | 23-2-2008 SHARE
  « Brit wint World Press Photo 2007KLM Paul Huf Award 2008 »  
zoeken in nieuws
   

Categorieen
Actueel (507)Advertorial (33)Boeken (334)Close up (41)Column (5)De favoriete foto van... (46)Hardware (436)Model News (11)Prijswinnaars (193)Reviews (70)Software (91)Supplies (20)Video (2)
Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie