Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

«

Jan van Aalst

~  Recente uploads  ~

Visie

Niet registreren maar creëren. De camera is niet meer of minder dan een instrument om vooraf gevisualiseerde beelden mee vast te leggen.

Trefwoorden

autonoom
kunst
abstractie
vorm
beweging
licht

Biografie

Na mijn fotografie opleiding en verdere specialisaties heb ik mij als autonoom fotograaf gevestigd in Gilze. In mijn Galerie wordt eigen werk geëxposeerd.

Statistieken

Lid sinds 7 March 2016
24 foto's in Kunst
7 series in Kunst

Kunst

bekijk meer kunst

Interview met Jan van Aalst

Wanneer ben je begonnen met fotograferen ? 
Fotografie heeft mij altijd gefascineerd. Als kind mocht ik over de schouder van mijn vader meekijken tijdens het fotograferen en filmen. Mijn eerste camera, een Baby Brownie Special, kreeg ik van hem op jonge leeftijd. Dat was mijn start als fotograaf. De camera heeft een mooi plekje gekregen in mijn Galerie.

Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen? 
Het onderwerp in mijn beelden is ondergeschikt aan een nieuw te creëren beeld. Abstractie, vorm, beweging en licht zijn de favoriete thema’s in mijn werk.

Welke fotografen of beeldmakers inspireren jou het meest? 
Er zijn veel fotografen en andere kunstenaars die mij inspireren. Tijdens mijn opleiding waren dat onder andere Aart Klein (1909-2001), Anton Corbijn (1955) en Ansel Adams (1902-1984). Later heeft de Duitse kunstenaar Gerhard Richter (1932) mij geïnspireerd. Ook minder bekende kunstenaars en mensen uit mijn directe omgeving kunnen mij inspiratie geven.

Wat is er bijzonder aan jouw talent? 
Of ik een bijzonder talent heb voor fotografie laat ik graag ter beoordeling aan anderen over. Ik probeer mijn talent zo goed mogelijk te benutten. In mijn autonome werk richt ik mij vooral op het bespelen van de werkelijkheid. De essentie van mijn fotografie is het vangen van die werkelijkheid in een beeld én hieraan een dimensie toevoegen. Het eindresultaat is hierdoor niet altijd direct herkenbaar.

Wie of wat zou je nog altijd een keer willen fotograferen? 
Gezien de aard van mijn werk is deze vraag minder relevant. In mijn werk als autonoom fotograaf gaat het niet om de persoon of het onderwerp. Mijn manier van omgaan met de werkelijkheid heeft als doel mensen uit te dagen langer naar een beeld te kijken en dit te onderzoeken.

Jan van Aalst Fotografie

Jan van Aalst Fotografie DuPho - Jan van Aalst
Nieuwstraat 97
5126 CC  Gilze
+31 (0) 6 103 90 300

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

toparrow.png