Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

«

Dos Winkel

~  Recente uploads  ~
portret

Visie

Dos registreerde niet alleen tijdens duiken in de wateren van het Caribisch gebied, maar ook bij honderden duiken in de Indische Oceaan en de Pacific, rondom de Galapagos Eilanden en... in het Titicaca-meer. 'Geen mens duikt in het Titicaca-meer - de temperatuur is er vier graden. Maar ik ging er op zoek naar een voorhistorische kikker. En ik heb hem gevonden ook. Het dier heeft zich in de loop der tijd zodanig ontwikkeld, dat het niet meer nodig is boven water te komen om te ademen'.
Dos fotografeerde ook in moerassen, regenwouden en koude zeeën.
De zeeën zijn momenteel zeer ernstig bedreigd. Over al deze bedreigingen van de zee maakt Dos zich heel druk en probeert hij via publikaties en lezingen de consument ervan te overtuigen dat we anders met de zeeën moeten omgaan.

Trefwoorden

onderwaterfotografie
macrofotografie
vissen

Biografie

Dos Winkel werd in 1947 in Haarlem geboren, maar reist al vijfentwintig jaar de hele wereld over om de natuur onder water met zijn fotocamera vast te leggen. Winkel verwierf vooral bekendheid met zijn fotoboeken, maar ook veel grote, internationale tijdschriften (BBC Wildlife, National Geographic, Terra, Terre Sauvage, Grote Russisch glossy tijdschrifeten en tientallen andere bladen) publiceerden werk van hem. Verder zijn diverse tv-documentaires over zijn werk bekroond.

Bijzonder aan het werk van Winkel is dat hij zichtbaar maakt wat doorgaans onder de wateroppervlakte verborgen blijft. Daarbij kiest hij ervoor om in te zoomen op de details. Zo maakt hij de kijker bewust van de schoonheid van het leven onder water en van de noodzaak die te beschermen.

Dos Winkel heeft jarenlang een

Statistieken

Lid sinds 12 September 2007
40 foto's in Kunst
8 series in Kunst
19893 pageviews

Kunst

bekijk meer kunst

Dos Winkel

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

toparrow.png