Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Open Dag 3D-fotografie

Op zaterdag 24 september 2016 vindt in 't Visnet te Huizen de Open Dag 2016 van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie (NVvS) plaats. Op die dag kunnen bezoekers kennismaken met de wereld in en achter digitale stereofotografie, VR en andere 3D beeldtechnieken. Beoefenaars van de stereofotografie en andere vormen van digitale driedimensionale beeldtechnieken tonen de mogelijkheden van 3D beelden. De toegang is gratis.

Gedurende de dag zullen leden demonstreren hoe zij hun hobby in de praktijk brengen. Hierbij is aandacht zowel voor het maken van stereo-opnamen als voor de verschillende mogelijkheden om stereo-opnamen te bekijken. Virtual Reality (VR, ook een beeldvorm van stereoscopie) zal op deze Open Dag speciale aandacht krijgen.

Het stereopaar is het beste te bekijken als de totale breedte zo'n 12 cm is. Het hart van de linker- en rechterfoto staan dan op 6cm afstand wat ongeveer hetzelfde is als de afstand tussen je linker- en rechteroog. Probeer dan met je linkeroog het linkerdeel te bekijken en met je rechteroog het rechterdeel. Dat lukt het beste als je op zo'n 50-60 cm van het scherm ontspannen kijk. Je focust op het scherm, maar de stand van je ogen is alsof je in de verte kijkt. Er verschijnen dan 3 beelden naast elkaar waarbij in de middelste diepte waargenomen wordt.

Ook brengen ontwikkelaars en handelaren op de informatie- en productenmarkt buiten de projectieruimte, hun materialen op het gebied van 3D fotografie en andere 3D beeldtechnieken, zoals 3D VR en 3D Video, onder de aandacht.

Belangstellenden kunnen zich desgewenst ter plaatse aanmelden voor het lidmaatschap van de NVvS. De vereniging heeft dan voor geïnteresseerden een speciale aanbieding om lid te worden.

Op de verenigingswebsite www.stereofotografie.nl is meer informatie over de NVvS en 3D fotografie te vinden.

Ingezonden mededeling
| 22-09-2016
lifestyle