Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Mooiste natuurfoto's gezocht

Derde editie WNF-Frans Lanting Photo Award van start

De beroemde natuurfotograaf Frans Lanting en het Wereld Natuur Fonds roepen natuurliefhebbers op hun mooiste natuurfoto's in te sturen voor de WNF-Frans Lanting Photo award. De prestigieuze wedstrijd wordt voor de derde keer gehouden. Bij de eerste twee succesvolle edities bleek al dat natuurfotografie in Nederland bij jong en oud enorm populair is en dat het artistieke niveau stijgt.

De derde editie van de WNF-Frans Lanting Photo Award is vandaag door Frans Lanting zelf afgetrapt in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De WNF-ambassadeur deed dat tijdens de opening van de eerste grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. Lanting is wereldberoemd geworden door de unieke en inspirerende wijze waarop hij al veertig jaar de schoonheid van de natuur in beeld brengt.

foto: Joost van Uffelen/WNF
Winnaar 2014 WNF Frans Lanting Award
Schoonheid

"Liefde voor de natuur begint bij het aanschouwen van de pracht van dieren en landschappen", zegt Lanting. "Natuurfotografie is in staat om de verwondering over de rijkdom van de natuur over te brengen. Ze laat je beelden en momenten zien die je met het blote oog ontgaan. Het mooie is dat je met je mobieltje al natuurfotograaf kan zijn. Ik roep daarom iedereen op om de natuur op verrassende wijze in beeld te brengen. Denk niet alleen in grootse beelden, maar zoek de schoonheid juist ook in het kleine en kwetsbare van de natuur."

ambassadeur Frans Lanting

De afgelopen twee jaar liet de WNF-Frans Lanting Photo Award zien dat Nederland volop natuurfotografietalent bezit. De jury was vooral verrast door de prachtige wijze waarop natuur in eigen land wordt belicht. Dit jaar is de jury uitgebreid met Jasper Doest, een jonge Nederlandse fotograaf die internationaal publiceert in toonaangevende bladen als National Geographic en BBC Wildlife Magazine. In 2013 won Doest een eerste prijs in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year-competitie. Verder bestaat de jury uit voorzitter Frans Lanting, WNF-ambassadeurs André Kuipers en Humberto Tan en WNF-wildlife expert Christiaan van der Hoeven.

Deelnemen

De WNF-Frans Lanting Photo Award kent drie leeftijdscategorieën: kinderen tot 12 jaar, jonge talenten tussen 12 en 18 jaar en volwassenen. De winnaar van elke categorie maakt kans op de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. Verder krijgen ze een exclusieve workshop van Frans Lanting. Ten slotte wordt er een publiekswinnaar gekozen, waarvoor iedereen dit najaar online kan stemmen op zijn favoriete genomineerde foto. De prijswinnaars worden eind 2016 bekend gemaakt.

Foto's inzenden kan tot 6 september 2016 via: www.wnf.nl/photoaward.

Ingezonden mededeling
| 08-06-2016
lifestyle