Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon EOS-1D X Mark II

Canon introduceert vandaag de lang verwachte EOS-1D X Mark II, het nieuwe topmodel onder de DSLR-camera’s. De camera is uitgerust met een nieuwe 20,2 Megapixel full frame CMOS-sensor, een nieuw Al Servo AF III+ en kan 4K-videobeelden vastleggen met 60p.

Met een groot en veelzijdig ISO-bereik van 100 tot 51.200, dat uitbreidbaar is van 50 tot 409.600, is de EOS-1D X Mark II in staat onder alle belichtingscondities – van de helderste tot aan bijna duisternis - een topprestatie te leveren.

Om te garanderen dat elke opname met grote precisie wordt gemaakt, beschikt de camera over een verbeterd 61-punts AF-systeem met 41 ‘cross-type’ AF-punten die een groter gebied beslaan en ook bij een geringe lichtintensiteit tot -3EV scherpstellen.

Bij gebruik van geselecteerde extenders en telelenzen biedt het nieuwe AF-systeem voor het eerst f/8 AF-ondersteuning van alle 61 punten, zodat je de vrijheid hebt om het scherpstelpunt te kiezen.

Naast Canon’s populaire pro AF-technologieën – EOS iTR en AF Case instellingen – is de EOS-1D X Mark II ook voorzien van de nieuwe AI Servo AF III+ dat de volggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen onverwachtse bewegingen kunnen maken, zoals dieren die zich snel door de wildernis verplaatsen.

Canon EOS-1D X Mark II

Het AF-systeem wordt ondersteund door een nieuwe 360k RGB+IR meetsensor. Dit resulteert in een nauwkeuriger belichting en betere detectie van het onderwerp. De Flicker Detection-functie – voor het eerst toegepast in de EOS 7D Mark II, garandeert ook consistent hoge resultaten bij kunstlicht – ideaal voor indoor sportevenementen.

De EOS-1D X Mark II heeft een verkoopadviesprijs van € 6399,99 en is beschikbaar vanaf eind mei 2016.

Ingezonden mededeling
| 02-02-2016
lifestyle