Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Harry Penningsprijs 2015

Zondag 29 november werd voor de vierde keer de Harry Penningsprijs uitgereikt aan een talentvolle fotograaf. De genomineerden waren: Ola Lanko, Lana Mesic en Robin de Puy uit Nederland. En Maroesjka Lavigne en Titus Simoens uit België. De jury heeft Maroesjka Lavigne aangewezen als winnaar.

Jurylid Martijn van de Griendt: "Maroesjka Lavigne heeft haar onderzoek naar de visuele identiteit van Japan op een autonome manier opgelost. Het kleurgebruik is mooi en associatief. Met vervreemdende, gedurfde beelden geeft ze eenzaamheid weer. Not seeing is a Flower is een mooie, afgeronde reeks. Ik zou hier graag een heel boek van willen zien."

foto's Maroesjka Lavigne

Op verzoek van Galerie Pennings hadden tien selecteurs uit de wereld van de (kunst)fotografie, verspreid wonend over Nederland en België, ieder drie fotografen voorgedragen voor hun autonome werk. Daaruit had de jury vijf genomineerden geselecteerd voor de groepsexpositie die 12 november 2015 van start ging,
De groepsexpositie is nog te zien t/m zaterdag 16 januari 2016 in Galerie Pennings.

De winnaar ontvangt 1.000 euro en krijgt de gelegenheid tot het uitgeven van een portfolio in de serie van de galerie. Lees hier meer over de nominaties.

Ingezonden mededeling
| 30-11-2015
Boeken algemeen