Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Exposities

New York, de zwart-wit foto-expositie

De expositie New York met straatfotografie van Friso Kooijman opent vandaag op 8 november 2015. De expositie bestaat uit bijzonder pakkende zwart-wit foto’s en wordt georganiseerd door Frans Klos Exposities in samenwerking met Piet de Gruyter.

Frans Klos exposities organiseert al ruim 20 jaar foto exposities met winnaars van de Zilveren Camera en/of World Press Photo.

Straatfotografie wordt ieder jaar een grotere passie van Friso Kooijman. Lopen, kijken en fotograferen op drukke straten van grote steden. Altijd zoeken naar de mooiste scènes.
De expositie bij Piet de Gruyter is samengesteld uit werk dat Friso in 2014 in Manhattan maakte.

Het ene moment zat hij bijna op schoot voor het schieten van een intiem tafereeltje, het volgende moment stond hij op enige meters afstand om de straat te overzien. Gaan de stromen in New York vooral in rechte lijnen, Friso bewoog zich als een hoeladanser tussen die stromen door. Op jacht naar dat ene beeld, de perfecte contrasten, fel daglicht versus harde schaduw, de perfecte afstand. Hij lag op zijn buik tussen de auto’s, kroop op een vuilnisbak, greep met zijn ene hand een lantaarnpaal om met zijn andere hand af te drukken. Soms ging hij op in de menigte, soms liet hij zich zien, om een oogcontact te vangen, een blik van schrik of herkenning.
Straatfotografie is behalve kijken, lopen en fotograferen misschien ook wel: lef hebben.

Friso Kooijman sloot in 2010 zijn opleiding documentaire fotografie succesvol af aan de Fotovakschool in Amsterdam. Zijn eerste documentaire Geloven in Amsterdam werd erg goed ontvangen en haalde de landelijke pers en media. Momenteel reist deze expositie door Amsterdamse openbare & religieuze gelegenheden en is nu te zien bij VUmc in Amsterdam.

Praktisch

De expositie New York is vanaf 8 november 2015 (16.30 uur) tot en met januari 2016 te zien in restaurant Piet de Gruyter aan het Van Limburg – Stirum plein 4-6 in Amsterdam (tegenover de ingang het Westergasfabriek terrein (ophaalbrug)).
De openingtijden zijn:
Maandag t/m donderdag: 10:00 – 01:00
Vrijdag: 10:00 – 03:00
Zaterdag: 11:00 – 03:00
Zondag: 11:00 – 01:00
Piet de Gruyter is bereikbaar met tram 10 en stopt daar voor de deur (eerst 13 of 14 vanaf CS en dan overstappen op 10 bij halte Marnix straat), buslijn 21 (klein stukje lopen). Met de auto afslag S103 richting Centrum via Haarlemmerweg / Westergasfabriek).

Bekijk ook beelden uit de expositie van Friso Kooijman op Fotografie.nl.

Ingezonden mededeling
| 08-11-2015
Boeken algemeen