Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Genomineerden Harry Penningsprijs 2015

Zondag 29 november 2015 zal voor de vierde keer de Harry Penningsprijs worden uitgereikt aan een talentvolle fotograaf.

Op verzoek van Galerie Pennings hebben tien selecteurs uit de wereld van de (kunst)fotografie, verspreid wonend over Nederland en België, ieder drie fotografen voorgedragen voor hun autonome werk. Daaruit heeft een jury, bestaande uit Ruud Visschedijk (directeur Nederlands Fotomuseum), Ton Hendriks (fotograaf, docent en auteur) en Martijn van de Griendt (fotograaf), zes fotografen gekozen. De keuze van de jury is gevallen op drie Nederlandse en drie Belgische kandidaten.

foto: Titus Simoens

De genomineerden zijn:
Ola Lanko, Lana Mesic en Robin de Puy uit Nederland. En Bieke Depoorter, Maroesjka Lavigne en Titus Simoens uit België.

De genomineerden zullen deelnemen aan een groepsexpositie in Galerie Pennings. De groepsexpositie is te zien van donderdag 12 november 2015 t/m zaterdag 16 januari 2016.

De winnaar van de Harry Penningsprijs zal zondag 29 november 2015 worden bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een geldbedrag en krijgt de gelegenheid tot het uitgeven van een portfolio in de serie van de galerie. In 2007 won Renée van Trier de Harry Penningsprijs, Wytske van Keulen in 2009 en in 2011 werd Awoiska van der Molen uitgeroepen tot winnaar.

foto: Lana Mesic
Anatomy of Forgiveness

Galerie Pennings heeft in 2007 de Harry Penningsprijs in het leven geroepen. Enerzijds ter nagedachtenis aan haar grondlegger en als eerbetoon aan de oprichter van de oudste fotogalerie van Nederland. Anderzijds om startende fotografen een kans te geven zich te onderscheiden en te presenteren in de galerie van wijlen Harry Pennings. Hij had een fijne neus voor jong talent en dat maakte hem tot een unieke galeriehouder. Temeer omdat hij nooit uit winstbejag zijn galerie runde. Passie voor fotografie – en voor de makers - was zijn drijfveer. En dat is ook de drijfveer voor het instellen van deze prijs.

Galerie Pennings hield in 1979 haar eerste expositie. Daarmee is zij de oudste, in fotografie gespecialiseerde galerie van Nederland. Er wordt fotografie getoond met de nadruk op autonoom werk.

Ingezonden mededeling
| 05-11-2015
lifestyle