Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Stemmen voor WNF-Photo Award

Het publiek kan vanaf vandaag online stemmen voor de Publieksprijs van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland, de WNF-Photo Award, op 75 genomineerde natuurfoto’s van jonge én volwassen fotografen.

De beelden zijn uit 5000 inzendingen gekozen door een jury onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting. Onder de nominaties zitten ook de 25 kanshebbers op de prestigieuze vakjuryprijs WNF-Frans Lanting Award.

foto: Peskens

Na de prijsuitreiking op 13 december worden alle genomineerde foto’s tot en met 12 maart 2016 tentoongesteld in het Museon in Den Haag. De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Award (18 jaar en ouder). De fotowedstrijd wordt voor de tweede keer door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Frans Lanting gehouden.

Juryvoorzitter Frans Lanting is onder de indruk van de foto’s die dit jaar zijn ingezonden. "Je merkt dat natuurfotografie populair is’", aldus Lanting. "Dat doet mij goed. Met deze prijs wil ik er samen met het Wereld Natuur Fonds aan bijdragen dat er meer interesse komt in natuur." De winnaars van de Publieksprijs en van de WNF-Frans Lanting Award krijgen een exclusieve workshop natuurfotografie van de wereldberoemde natuurfotograaf.

foto: Sietske Arnoldus

In de jury zitten naast Frans Lanting ook WNF-ambassadeurs Humberto Tan en André Kuipers en Marie Christine van der Sman (directeur Museon).

Het thema van de fotowedstrijd is dit jaar Wereldnatuur. Juryvoorzitter Lanting: "Wereldnatuur is overal te vinden. Van de Amazone tot Antarctica, maar juist ook in ons eigen land. Nederlandse natuur waarvan het belang zich uitstrekt tot ver over de landsgrenzen zie je soms bijna over het hoofd: trekvogels in de polder, natuur langs rivieren of een vergezicht in onze delta."

Ingezonden mededeling
| 12-10-2015