Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Unseen fotografiebeurs Amsterdam 2015

Unseen Photo Fair & Festival, een initiatief van Foam Fotografie Museum Amsterdam, Platform A en Vandejong Creative Agency, keert terug met een nog sterkere focus op nooit eerder getoond werk en een uitgebreid festivalprogramma in Amsterdam dat fotografie in al haar vormen viert.

De Unseen Premieres, werken die nog nooit eerder getoond zijn, noch in galeries, noch in musea of op beurzen, zijn dit jaar weer terug. In samenwerking met de galeries zullen tijdens Unseen meer dan 80 werken en series voor het allereerst aan het publiek getoond worden. Tijdens de beurs kunnen bezoekers de Unseen Premiere Presentaties bijwonen, waarbij de premièrekunstenaars een exclusieve toelichting geven op hun werk.

foto: © Peter Puklus
Painted plaster head (Self-portrait of a man in orange), 2015

De Nederlandse kunstenaar Jan Hoek maakt speciaal voor Unseen het monumentale project Panorama Carland. Deze installatie van bijna 360 graden neemt de kijker mee in de dystopische wereld van een autostortplaats in Kumasi, Ghana. In de vijver voor het Westergasfabriekterrein creëert Hoek een filmische ervaring van Kumasi waar bezoekers in kunnen stappen.

Erik Kessels werkte met tweedejaars studenten van ECAL (universiteit voor kunst en design in Lausanne) aan een tentoonstelling en workshop genaamd The Embarrassment Show. Door de opdracht iets te verbeelden waar ze zich voor schamen ontdekten de studenten nieuwe mogelijkheden van fotografie, die ze normaal gesproken misschien niet zouden aanraken. The Embarrassment Show is te zien op het terrein van het Westerpark.

Onder de noemer Hidden Treasures presenteert Unseen een aantal exclusieve opdrachten en projecten op verborgen of voor het grote publiek onbekende locaties in de stad. Deze plekken worden exclusief voor Unseen bezoekers geopend. Zo toont het Stenen Hoofd een film van Alexander Basile, vindt er een tentoonstelling plaats in een deel van de toekomstige expositieruimte van de Beurs van Berlage en zijn er diverse installaties in het voormalige Prinsengrachtziekenhuis. Ook zijn er tentoonstellingen van Ola Lanko en Heikki Kaski in de voormalige Citroën Garage te zien en is er de Koreaanse tentoonstelling Lies of Lies in het Huis met de Hoofden aan de Keizersgracht.

Het volledige en actuele programma is te vinden op www.unseenamsterdam.com.

Ingezonden mededeling
| 10-09-2015
Boeken algemeen