Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Exposities

Collodium fotografie

Collodium fotograaf Alex Timmermans exposeert van 30 augustus tot en met 24 oktober in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Met 'Storytelling' presenteert de collodium expert een serie verhalende, surrealistische zwart-wit foto’s. De geënsceneerde beelden, met subtiele humor, zijn rijk aan details en hebben een diep contrast en warme toon. Ook zijn er portretten te zien van Erwin Olaf, Jimmy Nelson, Mart Visser en Redmond O’Hanlon.

Collodium fotografie is een ambachtelijke techniek, uitgevonden in 1851 door de Engelsman Frederick Scott Archer. Het is een van de allereerste manieren om een beeld op de gevoelige plaat vast te leggen. Bij dit uiterst bewerkelijke procedé wordt de foto rechtstreeks op glas gemaakt, exact volgens de oorspronkelijke werkwijze. Er wordt geen Photoshop toegepast.

foto: Alex Timmermans - The Rainmaker - Courtesy Eduard Planting Gallery

Alex Timmermans (Veldhoven, 1962) behoort wereldwijd tot de top van collodium fotografen. De autodidactische fotograaf werkt uitsluitend met antieke objectieven (1850–1900) en houten, handgemaakte camera’s tot een beeldformaat van 60 x 60 cm. Naast portretten fotografeert hij het liefst buiten op locatie, waar de grootste uitdaging ligt voor zijn passie.

Storytelling is de eerste solo-expositie van Alex Timmermans in Amsterdam. Zijn werk is eerder te zien geweest op Paris Photo Los Angeles, Fotofever Brussel, Fotofever Parijs en kunstbeurzen als KunstRAI, Rotterdam Contemporary Art Fair en PAN Amsterdam. Daarnaast exposeert hij ook in galeries in de Verenigde Staten.

foto: Alex Timmermans - Laundry Day - Courtesy Eduard Planting Gallery

Op zondag 30 augustus wordt de opening van de expositie verricht door fotograaf Jimmy Nelson.

Ingezonden mededeling
| 25-08-2015
lifestyle