Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Exposities

Eindexamen tentoonstelling fotografie AKV|St.Joost

Like and Share

Like and Share is een eindexamententoonstelling van studenten fotografie van AKV|St.Joost die klaar zijn om de buitenwereld tegemoet te treden met hun werk. Klaar om hun werk te delen (Share), het is nu aan de kijker om er een oordeel over te vormen (Like).

Met een diversiteit aan thema’s en stijlen nemen deze jonge makers de bezoeker mee in hun fascinaties en kijk op de wereld. Veelal komt deze voort uit de snelveranderende wereld om ons heen waar onze beeldcultuur sterk op reageert. De titel Like and Share refereert aan deze beeldcultuur waarin social media een grote rol speelt.

foto: Imara
The Dark Side Of The Sun

De eindeloze mogelijkheden om beeld te maken en onmiddellijk te delen geeft de jonge professional veel manieren om zijn werk te tonen, maar brengt tevens een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Welke status heeft de foto van vandaag de dag nu dat het eindeloos gedeeld kan worden en iedereen zich fotograaf noemt?

De praktijk leert gelukkig dat er nog steeds specialisten nodig zijn in de vorm van professionele fotografen om kwalitatief goed werk te maken die vele doelen dient. De fotografen zijn allemaal opgeleid vanuit een documentair vertrekpunt en de uitingen zijn zeer divers te noemen. Van een verhaal over de moderne toerist en generatie Y, tot een rauwere documentatie over geweld.

Virtual reality wordt ingezet om het begrip identiteit aan te kaarten en dat de zon elke dag opkomt is in een verhaal, waar feit en fictie door elkaar loopt, niet meer zo vanzelfsprekend. De uitvoering loopt van klasssieke foto’s aan de wand tot installaties en multimediale vertoningen; de reikwijdte van deze fotografen is groot.

Kom er naar kijken, Share hun verhalen en Like deze jonge professionals die hun eigenzinnige blik op de werkelijkheid hebben weten te vertalen in interessante projecten.

Van 4 tot en met 8 juli 2015 in het academiegebouw van AKV|St.Joost, dagelijks van 11.00-17.00 uur. Dinsdagavond 7 juli is de expositie geopend tot 22.00 uur.

Ingezonden mededeling
| 29-06-2015
Boeken algemeen