Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Al 50.000 bezoekers World Press Photo

In de eerste vijf weken van de tentoonstelling World Press Photo 15 heeft De Nieuwe Kerk Amsterdam, startlocatie van de wereldtour, al ruim 50.000 bezoekers verwelkomd. Hiermee trekt de expositie nog meer aandacht dan in 2014, toen World Press Photo voor het eerst weer te zien was in De Nieuwe Kerk en beter werd bezocht dan verwacht.

Met 145, door een vakjury geselecteerde, persfoto’s van 41 prijswinnaars biedt de tentoonstelling een indringend overzicht van de meest uiteenlopende thema’s en gebeurtenissen uit 2014. Ook is op grote panelen en beeldschermen het werk van de winnaars van de multimediawedstrijd te zien, variërend van korte video’s tot een film van 1,5 uur.

60 jaar World Press Photo

Bijzondere aantrekkingskracht gaat uit van het grote paneel met alle jaarwinnaars sinds de allereerste fotowedstrijd in 1955, 60 jaar geleden.

foto: Evert Elzinga

Op verzoek van De Nieuwe Kerk hebben bekende Nederlandse fotografen als Sacha de Boer en Kadir van Lohuizen de tentoonstelling bezocht en stilgestaan bij dit paneel. De bijzondere video’s van hun bezoeken zijn te zien op nieuwekerk.nl.

De tentoonstelling opende op zaterdag 18 april en is tot en met zondag 5 juli dagelijks geopend van 10 tot 18 uur.

Ingezonden mededeling
| 04-06-2015
lifestyle