Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon EF 50mm f/1.8 STM

Canon introduceert vandaag de EF 50mm f/1.8 STM, een nieuwe prime-lens om opnamen een unieke uitstraling te geven of juist een fraaie achtergrond.

Als opvolger van de EF 50mm f/1.8 II en als ideale tweede lens voor iedereen die fotografie naar een hoger niveau wil tillen, is de EF 50mm f/1.8 STM met een maximaal diafragma van f/1.8 en een brandpuntsafstand van 50mm geschikt voor portretten, fotografie bij weinig licht en voor een artistiek accent aan alledaagse onderwerpen en omgevingen.

Het grote f/1.8 diafragma biedt nauwkeurige controle over de scherptediepte. En geeft daarmee de creatieve vrijheid om het onderwerp haarscherp naar voren te halen en de rest van het beeld samen te laten vloeien tot een fraaie onscherpte, zodat de aandacht van de kijker direct naar een specifiek gedeelte wordt getrokken. Omdat het diafragma meer licht door de lens laat, kan ook vol vertrouwen worden gefotografeerd in omgevingen met weinig licht.

Als prime-lens zorgt de EF 50mm f/1.8 STM dankzij een vaste brandpuntsafstand van 50mm voor resultaten van hoge kwaliteit met een verbeterd contrast en hogere zichtbare scherpte. In combinatie met een APS-C EOS DSLR is dit model ideaal voor portretfotografie en helpt de lens bij de perfecte compositie van hoofd en schouders.

De lens heeft een compact, lichtgewicht ontwerp van slechts 160 gram en past gemakkelijk in een fototas zonder echt het totaalgewicht te beïnvloeden.

De EF 50mm f/1.8 STM heeft als adviesverkoopprijs € 135, - en is beschikbaar vanaf eind mei 2015.

Ingezonden mededeling
| 11-05-2015
Boeken algemeen