Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

The Salt of the Earth: nu op DVD

The Salt of the Earth toont een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado, bekend van projecten als Workers, Other Americas, Africa en Genesis.

De afgelopen 40 jaar heeft de Braziliaanse fotograaf door de continenten getrokken, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Hij fotografeerde vergeten gebieden en mensen, en ook een aantal grootse gebeurtenissen van onze tijd; internationale conflicten, hongersnood en exodus. Daarna begon hij aan de ontdekking van schitterende landschappen en wilde fauna en flora.

Deze prachtige documentaire werd bekroond met de speciale Juryprijs (Un Certain Regard) op het Filmfestival van Cannes 2014.

Sebastião Salgado’s leven en werk worden onthuld door zijn zoon, regisseur Juliano Ribeiro Salgado, en door regisseur Wim Wenders die eerder de succesvolle 3D documentaire PINA maakte. Samen vergezelden ze Sebastião tijdens zijn verre reizen.

Hoewel de verbijsterend mooie foto's van Sebastião Salgado nog indrukwekkender tonen op het grote witte doek, is het aan te raden om de nu op DVD uitgekomen film als fotograaf in je bezit te hebben. Laat je betoveren en vooral inspireren door de prachtige beelden en verhalen in The Salt of The Earth!

Speelduur: 110 min.
Land: Brazilië
Jaar: 2014
Genre: Documentaire
Distributie: Cinéart

Redactie
| 10-04-2015
Boeken algemeen