Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

FotoFestival Naarden 2015

'Water, water' hoofdthema op veertiende FotoFestival Naarden

Van donderdag 14 mei t/m zondag 21 juni vindt op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2015 plaats. Water, water is het hoofdthema op de veertiende editie van het culturele evenement, dat tweejaarlijks tienduizenden fotoliefhebbers trekt. De curatoren zijn Feiko Koster en Eduard Planting.

foto: © Kadir van Lohuizen
nr 20 Han Island, Papua New Guinea

Op het FotoFestival Naarden 2015 zijn nieuwe series te bewonderen van Frans Lanting, Kadir van Lohuizen, Jimmy Nelson en tientallen andere topfotografen. Verder zijn er onder meer rondleidingen, openbare interviews, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Joke Veeze Award 2015 voor beginnende modefotografen en de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten. Aan het programma wordt tot de opening gewerkt.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont tweejaarlijks een topoverzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie. Het festival geniet wereldwijde bekendheid en is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt.

Vijf weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

foto: © Jimmy Nelson - Courtesy FotoFestival Naarden 2015
Huka Falls, North Island, January 2011

Selectiecommissie: Feiko Koster en Eduard Planting (hoofdcuratoren), Marieke van der Velden, Bas Losekoot en Ernst Coppejans (fotografen en gastcuratoren). Bestuur: André van der Velde, Feiko Koster, Eduard Planting. Coördinator: Joke Smit. Comité van aanbeveling: Martijn Sanders, Ronald Vles, Joyce Sylvester, Auke Visser, Philippe Remarque. Belangrijke begunstigers: gemeente Naarden, Mondriaan Fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds, Kees Scherer Stichting, Stichting Sem Presser, VSBfonds.

Uitgebreide achtergrondinformatie en het laatste nieuws staan vanaf medio februari op www.fotofestivalnaarden.nl.

Ingezonden mededeling
| 19-02-2015
Boeken algemeen