Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Hasselblad Masters 2016 open

Op 16 februari is de tweejaarlijkse jacht geopend naar de tien vooraanstaande fotografen die zich in 2016 Hasselblad Master mogen noemen.

Voor deze nieuwe editie Hasselblad Masters 2016 ontvangen de winnaars niet alleen een Hasselblad Master accolade en wereldwijde exposure maar ook een nieuwe high-end Hasselblad medium formaat camera.

foto: © Dmitry Ageev
Hasselblad Masters 2014 - Portrait

Tot 31 mei 2015 kunnen fotografen aan de nieuwe competitie deelnemen door het insturen van drie beelden in een of meer van de volgende tien categorieën: Art, Landscape/Nature, Wedding, Portrait, Fashion/Beauty, Products, Architecture, Wildlife, Project//2, Street/Urban.

Volgens Perry Oosting van Hasselblad CEO zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in de wedstrijd voor 2016 waardoor zowel de professionals als de jonge, ambitieuze fotografen kans maken om te winnen.

De regels zijn iets aangepast voor deze wedstrijd. Iedere deelnemer moet nog steeds drie beelden uploaden per categorie maar deze worden per beeld en niet meer per fotograaf beoordeeld. Dit betekent dat men het hele scala aan vaardigheden in één foto moet laten zien wat de kans om te winnen vergroot voor alle participanten.

foto: © Bara Prasilova
Hasselblad Masters 2014 - Fashion/Beauty

Voor de nieuwste categorie Street/Urban zoekt men beelden die het leven in de stad zelf tonen en van de mensen die erin leven.

De winnaars van elke categorie worden uitgedaagd om een ​​nieuwe en unieke reeks thema-beelden te maken voor het Hasselblad Masters Commemorative Book met de nieuwste Hasselblad-camera-apparatuur. Het boek zal geïntroduceerd worden op een speciale ceremonie op de Photokina 2016 in Keulen. Winnende fotografen worden vertoond op de Hasselblad website, in andere Hasselblad publicaties, diverse promotie-acties en exposities over de hele wereld.

Inzendingen kunnen ingediend worden op www.hasselblad.com. De winnaars worden in januari 2016 bekend gemaakt.

Gertrude Boers
| 18-02-2015
Boeken algemeen