Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Bijzondere vrouwen gevangen in één shot

SCA en Getty Images prijzen ‘amazing women’ over de hele wereld

SCA, een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproductenbedrijf, organiseert samen met Getty Images een internationale fotowedstrijd en geeft hiermee een podium aan jong talent. Deelnemers werden uitgedaagd een foto in te sturen waarin een vrouw met een speciaal verhaal centraal staat.

De competitie is een initiatief van SCA, dat dit jaar meedoet aan de Volvo Ocean Race met een zeilteam bestaande uit alleen maar vrouwen. De winnaressen van de competitie gaan naar een stop-over locatie van de zeilrace, om daar hun fotografische bijdrage te leveren.

foto: Ellen Wissink
Kyoto Girls

‘’We zijn onder de indruk van de enorme diversiteit van de foto’s die zijn ingestuurd. Ook vinden we het bijzonder om te zien hoe deze vrouwelijke fotografen hun portfolio ontwikkelen tijdens de stop-overs’’, zegt Gertie Eikenaar, director communications Benelux bij SCA.

Er zijn in totaal 260 professionele foto’s ingestuurd en er zijn zes winnaressen gekozen, waaronder de Nederlandse Ellen Wissink uit Nijmegen.

Naast de fotowedstrijd heeft SCA een ander initiatief om powervrouwen in het zonnetje te zetten. Met Amazing Women Everywhere roept SCA iedereen op om verhalen van bijzondere vrouwen uit alle werelddelen te delen.

De geüploade inzendingen worden verzameld in een online mozaïek op www.sca.com. Voor iedere inzending doet SCA een donatie aan het Wereld Natuur Fonds en draagt zo bij aan mens en natuur.

Ingezonden mededeling
| 22-01-2015
lifestyle