Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Oproep Foto Kees Scherer Prijs 2015

voor het beste Nederlandse fotoboek verschenen in 2013-2014

Fotografen worden uitgenodigd mee te dingen naar de Foto Kees Scherer Prijs 2015. De prijs wordt uitgereikt aan de Nederlandse fotograaf cq. permanent in Nederland gevestigde fotograaf van het beste Nederlandse fotoboek, dat verschenen is in 2013-2014.

De prijs is in het leven geroepen door de Stichting FotoArchief Kees Scherer en zal voor de twaalfde keer worden uitgereikt.

Criteria om mee te dingen naar de fotoprijs:

- Het fotoboek is verschenen in de jaren 2013-2014.
- Het aantal fotografen van de boekuitgave is beperkt tot twee personen.
- Alleen boekuitgaven van professionele fotografen komen in aanmerking.
- Ook zelf geproduceerde boeken kunnen meedingen naar de prijs.
- Boekuitgaven van vóór de te jureren periode overleden fotografen komen niet voor prijstoekenning in aanmerking.
- Duo-auteurs: als een van beide auteurs is overleden, kan het boek niet meedingen tenzij de auteur het vroege werk van de overleden auteur als uitgangspunt heeft gebruikt voor een nieuwe visie op het vroegere werk.

Alle fotoboeken, die hebben meegedongen naar de fotoprijs, worden tijdens het FotoFestival Naarden (14 mei t/m 21 juni 2015) in Naarden Vesting tentoongesteld in De Gele Loods.
Daar zal ook de Foto Kees Scherer prijs worden uitgereikt.

Fotoboeken kunnen worden ingezonden tot 20 januari 2015.

(Nieuw!) Adres:
Stichting FotoArcief Kees Scherer
Annick Visser, secretaris
De Winterlinde
Lindepark 53
1185 LD Amstelveen

Na de jurering, die plaats vindt in februari 2013, zal de winnaar worden bekend gemaakt.

Jury: Anthon Beeke, Bart Nieuwenhuijs, Ellen Dosse, Marga Rotteveel, Rick Suermondt, Anneke van Veen en Max van Rooy (voorzitter).

De Foto Kees Scherer Prijs zal in 2015 voor de laatste keer worden uitgereikt. De Stichting FotoArchief Kees Scherer, opgericht in 1987, zal in 2015 haar activiteiten beëindigen. Het doel van de Stichting is het beheren en exploiteren van het fotoarchief van Kees Scherer, het bevorderen van de kennis van zijn fotografie en het stimuleren van de professionele fotografie.
De Stichting heeft een viertal fotoboeken van het werk van Kees Scherer laten verschijnen, tentoonstellingen georganiseerd en heeft in 1993 de Foto Kees Scherer Prijs in het leven geroepen. Deze tweejaarlijkse prijs van Euro 5.000.- is bestemd voor het beste Nederlandse fotoboek en is inmiddels elf keer toegekend.
De financiële middelen die Kees Scherer de stichting heeft nagelaten, hebben deze activiteiten mogelijk gemaakt. Inmiddels zijn deze middelen niet meer toereikend om nog langer als Stichting door te gaan.
Het omvangrijke fotoarchief van Kees Scherer, dat werd beheerd door Pim Westerweel, fotograaf, is in 2002 overgedragen aan het Maria Austria Instituut.

Informatie:

Annick Visser
Secretaris Stichting FotoArchief Kees Scherer
De Winterlinde
Lindepark 53
1185 LD Amstelveen
020 679 36 84/0610908070
e-mail: contact@keesscherer.nl
website: www.keesscherer.nl.

Ingezonden mededeling
| 09-11-2014